Hrvatska već dobila vladu, ukidaju porez na promet NEKRETNINA - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hrvatska već dobila vladu, ukidaju porez na promet NEKRETNINA

  Vlada premijera Andreja Plenkovića i njen program dobili su kasno sinoć poverenje Hrvatskog sabora nakon 19 dana od održanih izbora.

  Podsetimo, izbori u Hrvatskoj održani su 5. jula ove godine, dve nedelje nakon izbora u Srbiji.

  Program nove Vlade koji je u četvrtak u Saboru predstavio Andrej Plenković temelji se na izbornom programu HDZ-a i zahtevima kolaicionih partnera.

  „Hrvatska, kao i pre 30 godina, uz odlučno vođstvo treba da pokaže odgovornost, solidarnost i zajedništvo. Jedino tako ćemo vratiti optimizam i veru građana u sigurniju budućnost, učinkovito se obraniti od virusa, vratiti se na put ekonomskog rasta. Jedino tako ćemo moći da ponovo živimo normalan život bez straha od običnog rukovanja”, poručio je juče Plenković, prenosi Jutarnji list.

  Program ima pet temeljnih prioriteta: socijalnu sigurnost, perspektivnu budućnost, ekonomsku suverenost, osnaženu državnost i globalnu prepoznatljivost.

  Neki od najvažnijih finansijskih obećanja Vlade Andreja Plenkovića su manji porezi i potpuno ukidanje poreza na promet nekretnina, veće plate i penzije. Najavljeno je da će do kraja mandata prosečna plata biti 7.600 kuna (oko 119.000 dinara), a minimalac će porasti na 4.250 kuna (oko 66.000 dinara).

  Obećan je i rast ekonomije, održivog razvoja i energetike, u okviru kojeg je obećano novih 100.000 radnih mesta, čime bi stopa nezaposlenosti pala na manje pet odsto.

  Plenkovićeva vlada ima plan da uloži i 30 milijardi kuna u regionalni razvoj, poljoprivredu i turizam.

  Izvor: BIZlife, hrvatski mediji

  Foto: Beta/HINA/Damir SENCAR

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE