Hrvatski mediji o Miškoviću: Jedan od najbogatijih Srba ne odustaje od kultnog hotela

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hrvatski mediji o Miškoviću: Jedan od najbogatijih Srba ne odustaje od kultnog hotela

  Delta Holding nije odustao od investiranja na hrvatsko tržište, a pritom je zainteresovana za ulaganje u sektor hotelijerstva i agrara, istakli su predstavnici kompanije na konferenciji za regionalne novinare u Zaječaru.

  Miroslav Mišković, vlasnik kompanije, nekoliko je puta najavljivao kako kompanija planira da u Zagrebu investira u izgradnju potpuno novog hotela ili akviziciju hotela Esplanade.

  Za ostvarenje posla potreban je interes obe strane. Poslovni ambijent u Hrvatskoj ocenjujemo dobrim i smatramo da ne bi trebali imati problema ako krenemo ulagati na hrvatsko tržište, kazala je generalna direktorka Delta Reale Estate Zorana Burlić.

  “Mi smo kompanija koja ne poznaje granice i otvoreni smo za sve biznise. Činjenica je da smo izrazili interes za neke od hotela, da smo zainteresovani i za Esplanadu, ali mora postojati zainteresovanost obe strane da bi do transakcije došlo. Ako ne uspe s Esplanadom, biće možda neki drugi hotel”, istakla je.

  Na pitanje hrvatskih novinara jesu li zainteresovani i za preuzimanje nekih od kompanija iz sastava Fortenova grupe, kazala je kako interes postoji, ali da je trenutno ta kompanija u procesu restrukturiranja. Navela je da je situacija komplikovana i dok se ne raščisti, ne može ništa konkretno reći.

  Kompanija Delta već je prisutna na hrvatskom tržištu, s kompanijom koja trguje poljoprivrednim proizvodima. Direktor distribucije Delta Agrara Luka Popović izjavio je da je samo prošle godine Delta na hrvatskom tržištu otkupila oko 20.000 tona soje.

  Delta Holding, kako su naveli, na raspolaganju ima u idućem periodu 600 miliona evra za različite investicione projekte ubiznis sa nekretninama, agrar i druge delatnosti iz osnovnog biznisa kompanije.

  Kompanija je u 2018. godini ostvarila prihod od 497 miliona evra, što je rast od 9 odsto u odnosu na prethodnu godinu, od čega u agraru 236 miliona evra. Tokom godine otvorili su dva tržna centra, jedan u Banja Luci, a drugi u Varni u Bugarskoj. Lani je otvoren i hotel Intercontinental u Ljubljani, a u tom gradu je u planu izgradnja još jednog hotela.

  Delta Holding u Zaječaru je okupio regionalne novinare iz pet zemalja – Hrvatske, Slovenije, Bugarske,Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije kako bi im prezentovao jedinstveni projekt Naše selo.

  Taj projekt krenuo je prošle godine u dva sela u okolini Zaječara, a cilj mu je pokazati kako srpska sela mogu opstati, uz potrebna ulaganja u edukaciju poljoprivrednika, proizvodnju, otkup i prodaju proizvoda, nove tehnologije. U projekt Naše selo uključeno je 40 poljoprivrednih gazdinstava.

  Izvor: Hina/Novac.hr

  Foto: Delta holding

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE