Huawei novim proizvodima odgovara konkurenciji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Huawei novim proizvodima odgovara konkurenciji

  Kineski Huawei “izbacio” je nedavno novi laptop i tablet u pokušaju da utvrdi svoje mesto među tri najveća svetska proizvođača elektronskih uređaja.

  Laptop, Mejtbuk X Pro i tablet MedijaPed M5 predstavljeni su uoči otvaranja Svetskog kongresa mobilne telefonije u Barseloni, gde je Huawei i pre najavljivao svoje najveće proizvode.

  Ove godine će kompanija svoj novi pametni telefon – P20 – ipak predstaviti 27. marta u Parizu, da ih ne bi zasenio Samsung, koji će svoj tehnološki napredni telefon predstaviti u nedelju.

  „Predstavljanjem novih P20 pametnih telefona samo mesec dana kasnije, Huawei će moći precizno da prilagodi svoju marketinšku politiku u odnosu na to kako potrošači budu gledali na novi Samsung S9“, rekao je analitičar Forestera, američke firme za istraživanje tržišta, Tomas Hason.

  Oba Huawei nova proizvoda imaju dugotrajne baterije i brže vreme punjenja, a biće prodavani u sivoj ili srebrnoj boji.

  Dugme za paljenje laptopa biće istovremeno i skener za otiske prstiju, a Huawei tvrdi da će ono pokretati i sigurno se logovati u operativni sistem za ispod osam sekundi.

  Huawei je takođe predstavio nešto za šta kaže da je prvi komercijalni čipset na svetu koji zadovoljava standarde superbrzih 5G bežičnih mreža. Ta kompanija je dodala da je čipset spreman za masovnu proizvodnju.

  Huawei je saopštio da čipset može dostići brzinu prenosa od 2,3 gigabita po sekundi, što je značajno veća brzina od onih koje postižu aktuelne 4G mreže.

  Huawei je i u 2017. godini zadržao mesto trećeg najvećeg prodavca pametnih telefona, iza Samsunga i Epla.

  Prema istraživanju IDC-a, njihov tržišni udeo je 10,4 posto, što je porast u odnosu na 9,5 odsto iz godine pre te. Samsung drži 21,6 posto udela, a Epl 14,7 odsto.

   

  Izvor: AFP, BIZLife

  Foto: Logo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE