"Hvala predsedniku": Neće biti SEČE šume na Košutnjaku - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Hvala predsedniku”: Neće biti SEČE šume na Košutnjaku

  Glavni urbanista Beograda Marko Stojčić izrazio je zahvalanost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, jer je svojim jasnim stavom oko Košutnjaka prekinuo kampanju koja se vodila oko navodne seče šume.

  “Kao što je predsednik rekao – seče šume ni u Košutnjaku kao ni na drugim delovima grada neće biti”, istakao je Stojčić u saopštenju.

  On je ukazao da je stav grada Beograda, od kako je ta priča izašla u javnost, bio upravo takav – da šuma mora biti sačuvana.

  “Nažalost, grupa neuspešnih političara uporno je plašila građane Beograda predlogom investitora govoreći da će šuma biti posečena i da je plan usvojen, što je notorna laž i besmislica. Na kraju je i predsednik Srbije morao da reaguje i potvrdi ono što je od početka bio stav nas koji upravljamo gradom – seče šume neće biti kao što je nikada nije ni bilo”, ukazao je Stojčić.

  Prema njegovim rečima, svaki investitor može da predloži kakav god želi plan, ali da su institucije grada Beograda i odbornici ti koji na kraju odlučuju i daju konačnu reč.

  “Zato je usvajanje urbanističkih planova proces koji traje najmanje godinu dana, uključujući i javne rasprave koje imaju za cilj sprovođenje potpuno transparentnog postupka koji podrazumeva i aktivno učešće javnosti”, objasnio je Stojčić.

  Glavni urbanista je dodao da nikada više zelenila nije posađeno u Beogradu nego proteklih godina.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/ko-udari-na-oazu-beograda-i-vucic-je-naravno-protiv-sece-na-kosutnjaku/

   

  Izvor: Agencije

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE