Hvar zjapi a meštani tvrde: "Sodoma i gomora se jednom morala desiti"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hvar zjapi a meštani tvrde: “Sodoma i gomora se jednom morala desiti”

  Smeštajne cene na Hvaru počele su naglo da padaju, sada i do 40 odsto. To je OK, u jeku smo sezonskih rasprodaja, piše Slobodna Dalmacija.

  Ali nam otvoreno govore i da se ova “sodoma i gomora” od leta jednom i morala dogoditi, jer su domaći postali obesni, bahati, lakomi, gladni. I sada su, kažu nam mnogi Hvarani, pali na zemlju svom snagom, dobro su bubnili o pod.

  Pa dok čekaju, mnogi razmišljaju i kako ne bi bilo loše možda opet dignuti zaboravljena polja lavande. Zasaditi, kao što su već neki počeli, krompire i drugo bilje. Jer od gostiju ove sezone nema baš neke vajde, a zima stiže i nervoza raste, piše list.

  U letu sušnjem 2020. godine, koje će se pamtiti kao godina u kojoj se dogodio turistički krah grada Hvara, riva je u devet jutarnjih sati otužno prazna. Mesta u kafićima ima napretek, na klupama isto, na trgu, u šetnji, tek nekoliko stranaca.

  Porto se cakli od čistoće, nema na njemu praznih limenki piva, plastične zgažene ambalaže. Nema nigde ni kartona od ostataka brze hrane.

  “I mi smo spustili cenu apartmana sa 100 na 60 evra. Ove nam se godine sve izokrenulo, promenila se struktura gostiju, ko da smo se vratili u vreme naših nona. Stigli su nam Nemci, Česi, Poljaci, Hrvati, Slovenci. Polako stižu po apartmanima i Norvežani. Neki dan mi je tu svratila češka porodica, njih petoro, i kažu mi da su sretni ko mala deca šta su ove godine mogli doći na Hvar. Jer je Hvar za njih inače preskup. A stoje u kamp kućici u Velo Zaraće”, govori jedna od radnica u hvarskom dućanu.

  Kaže da se domaći žale, i da se svi bore za svakog gosta. I da će ova sezona biti gora i od onih crnih 15 odsto koliko se kao podatak najavljivalo. Biće sretni ako uhvate i deset.

  Izvor: Slobodna Dalmacija

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Gorac

   Netacno, ima guzve, nije prepuno, ali turista o te kako ima

  • Jovana

   Sodoma i Gomora su spaljeni sumporom i vatrom sa neba zbog razvratnog ponašanja stanovništva. Ovde je samo pukla sezona zbog korone.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE