I Kinezi imaju svog Elona Maska, od nedavno je MILIJARDER

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  I Kinezi imaju svog Elona Maska, od nedavno je MILIJARDER

  Vilijam Li se pridružio redovima svetskih milijardera nakon što su akcije njegove kompanije električnih automobila NIO skočile za 472 odsto.

  Ova kompanija ranije se borila da podstakne prodaju, zbog čega je bogatstvo Vilijiama Lija naglo padalo.

  Li je vodio kampanju smanjenja troškova i prikupljanja novca od investitora za NIO. Ulaganje 5 milijardi juana (733 miliona dolara) u junu od strane investitora, uključujući lokalnu vladu Hefei, predstavljalo je preko potreban spas.

  Preokret se desio u maju kada je “kineski Elon Mask” Li prijavio veću prodaju od očekivanih 1,37 milijardi juana (194 miliona dolara), a zatim predvideo da će se prihodi i isporuke više nego udvostručiti u narednom kvartalu. Ispostavilo se da su se isporuke kompanije NIO zapravo utrostručile na rekordnih 10.331 vozila u drugom tromesečju u poređenju sa godinom ranije, a prihod je porastao na 3,72 milijarde juana, dok je kinesko tržište automobila pokazivalo rane znake oporavka od pandemije.

  NIO-ova cena akcija podigla je neto bogatstvo Vilijama Lija sa 572,4 miliona dolara na trenutnih 2,9 milijardi dolara.

  Ipak, konkurencija ove kompanije u Kini postaje sve intenzivnija.

  Cene električnih NIO automobila kreću se u rasponu od 358.000 do 558.000 juana, što znači da Li cilja na bogatije potrošače u Kini. Međutim, ovo tržište je takođe ciljna grupa američke kompanije električnih automobila Tesla.

  Cene Modela 3 Teslinog automobila nešto je niža, kreće se u rasponu od 271.550 do 419.800 juana, nakon isporuke iz Tesline fabrike u Šangaju koja je započela sa radom krajem 2019. godine. Osim toga, stručnjaci smatraju da je Tesla u prednosti zbog brenda, a procenjuje se da bi ova kompanija u Kini mogla da proda više od 10.000 automobila mesečno.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE