I poverenica za NERADNU nedelju, tog dana i NE KUPUJE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  I poverenica za NERADNU nedelju, tog dana i NE KUPUJE

  Nakon inicijative Socijalno ekonomskog saveta grada Kragujevca za zabranu rada nedeljom u trgovinskoj delatnosti, slična preporuka stiže i iz kancelarije Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

  Zakon o finansijskoj podršci porodicama treba dopuniti poreskim podsticajima za kompanije koje brinu o zaposlenima koji imaju porodicu i odredbom o obaveznom roditeljskom odsustvu za očeve, ocenila je u poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

  Brankica Janković je na drugom panelu konferencije “Poslovanje po meri porodica” najavila i da će Ministarstvu trgovine ići preporuka da se ne radi nedeljom.

  “Ja iz protesta ne kupujem nedeljom u tržnim centrima. Počeli smo analizu i to će biti inicijativa ili preporuka, jer to je ogroman broj ljudi koji radi nedeljom i ne može da bude sa svojom porodicom”, dodala je poverenica.

  Istakla je i da nije dobijala pritužbe na direktnu diskriminaciju trudnica i majki u vidu pitanja poslodavca “da li planirate da ostanete trudni”, već se zaposlene majke žale na niže zarade, lošije radno mesto i nemogućnost napredovanja po završetku porodiljskog odsustva.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE