I to NE MALO: Vučić najavio KUPOVINU oružja iz Izraela

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  I to NE MALO: Vučić najavio KUPOVINU oružja iz Izraela

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija namerava da kupi oružje od Izraela i da to neće biti mala isporuka.

  U intervjuu za izraelski Džeruzalem post (The Jerusalem Post), Vučić je rekao i da Srbija namerava da otvori diplomatsku misiju i ekonomsku kancelariju u Jerusalimu.

  “Pored naše ambasade u Tel Avivu, otvorićemo vrlo uskoro u Jerusalimu, ne samo kancelariju naše privredne komore, već i zvaničnu državnu kancelariju sa srpskom zastavom”, rekao je Vučić.

  Na marginama konferencije Američko-izraelskog saveta za javne poslove u Vašingtonu, Vučić je odgovarajući na pitanje o antiizraelskoj kampanji bojkota, izolacije i sankcija (BDS) u Zapadnoj Evropi rekao da srpska nabavka oružja iz Izraela “neće biti mala isporuka”.

  “Niko u Srbiji nije čuo za taj pokret bojkota (BDS)”, rekao je on i dodao da Srbija “nije plodno tle za antisemitske poruke” i da BDS u Srbiji ne postoji.

  Predsednik Srbije pozdravio je inicijativu predsednika SAD Donalda Trampa za Bliski istok i dodao da od Izraelaca i Palestinaca zavisi postizanje rešenja.

  Na pitanje o glasanju u Ujedinjenim nacijama, gde se Izrael, kako tvrdi izraelska vlada, pristrasno napada, Vučić je rekao da Srbija “uvek može da bude uzdržana” kad je reč o antiizraelskim rezolucijama.

  Izvor: N1, Beta

  Foto: MOD

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE