Igra prestola je proslavila Hrvatsku, gradi se novi Jadran film (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Igra prestola je proslavila Hrvatsku, gradi se novi Jadran film (VIDEO)

  Državna filmska organizacija HAVC (Hrvatski audiovizualni centar) na čelu sa direktorom Krisom Marčićem, predstavila je inicijativu o potrebi za izgradnji filmskog studija, s obzirom na projekte koji su se u Hrvatskoj snimali poslednje decenije, od kojih je svakako najveći Igra prestola.

  Moderni filmski studio po modelu nekadašnjeg Jadran filma bi trebalo da počne u prvoj polovini naredne godine sa očekivanjem završetka u 2022. godini. Interes za studio postoji, ne samo na državnom i lokalnom nivou, već i kod privatnih investitora iz Evrope

  Džonatan Olsberg izvršni predsednik konsultantske kompanije OlsbergSPI, koja je za HAVC i Ministarstvo kulture i medija napravila studiju izvodljivosti projekta novog studijskog kompleksa u Hrvatskoj, rekao je da su međunarodni producenti već snimali velike projekte u Hrvatskoj, a dostupnost studija omogućila bi budućim projektima duže zadržavanje u zemlji i ostvarivanje većih investicija u Hrvatskoj.

  “Računa se da svaka kuna uložena u domaću proizvodnju generiše dve kune ekonomske aktivnosti, a da svaka kuna posvećena poticajima za stranu proizvodnju ima multiplikacijski faktor od preko deset, odnosno privlači strane investicije koje generiraju deseterostruki povrat uloženog” izjavio je Kris Marčić.

  Serija Igra prestola, koja je delom snimana i u Hrvatskoj, svake godine privlači najmanje 60 hiljada posetioca u tu zemlju koji u proseku borave šest dana i dnevno troše 80 do 90 evra.

  Dosadašnji razlog zašto su strane produkcije  birale Hrvatsku za realizaciji svojih projekata je svakako dobar prirodni ambijent, posebno obale i ostrva kao i gradova sa istorijskom baštinom, kao što su Dubrovnik, ali i Split, Trogir i drugi.

  Izvor: BIZLife

  Foto: YT/Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE