Ikea planira da iznajmljuje nameštaj

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ikea planira da iznajmljuje nameštaj

  Jedan od najvećih svetskih maloprodajnih prodavaca nameštaja, švedska kompanija Ikea saopštila je da će početi da dozvoljava mušterijama da iznajmljuju nameštaj, umesto da ga kupuju.

  Pilot projekat u Švajcarskoj teži iznajmljivanju nameštaja, kao deo ekološki-prihvatljive politike švedske kompanije. U saopštenju koje prenosi BBC se navodi da traže načine da mušterije nameštaj “kupe, brinu o njemu i prenesu ga dalje”.

  Već su, kako kažu, uveli programe kako bi redukovali potrošnju, kao što su servisi za vraćanje starih kreveta i sofa koje se potom doniraju u humanitarne svrhe.

  Izvršni direktor Inter Ikee Torbjorn Luf, izjavio je da će raditi zajedno sa partnerima kako bi korisnici mogli da iznajme nameštaj. Kada se taj period lizinga završi, korisnici bi mogli da vrate nameštaj i iznajme nešto drugo.

  “Umesto da odbacujemo taj nameštaj, mi ga obnavljamo i mogli bismo da ga prodamo, produžavajući tako životni ciklus proizvoda”, ocenio je on.

  Inter Ikea kontroliše prava brenda kompanije, koja je nastala 1943. godine.

  Plan lizinga je prva u nizu ideja koje bi mogle dovesti do toga da se korisnici pretplate na usluge s ciljem da se predmeti obnove, a ne izbace. Dok se očekuje da će kancelarijski nameštaj, kao što su pultovi i stolice, biti prvi predmeti koji će biti uključeni u proces.

  Portparol Ikee je rekao da je cilj kompanije da podstakne ljude da igraju aktivnu ulogu u stvaranju kružne ekonomije, koja se može “podržati razvojem novih načina da ljudi kupuju, brinu se i prenose proizvode”.

  Izvor: BIZLife/BBC

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE