Ilegalno ušli u CG: Državljani Srbije moraju da plate 1.000 EUR - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ilegalno ušli u CG: Državljani Srbije moraju da plate 1.000 EUR

  Presudom Osnovnog suda u Rožajama, dvoje državljana Srbije proglašeni su krivim zbog krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, zbog čega im je izrečena novčana kazna od po 1.000 evra, pišu Dnevne novine.

  Kako se navodi u presudi od 7. avgusta, N.V. i M.M. su polovinom jula 2020. u Rožajama postupili protivno Naredbi za preduzimanje privremenih mera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog koronavirusa, kojom je naređena zabrana ulaska strancima osim sa liste država koja ispunjavaju epidemiološke kriterijume.

  “Na način što su iz Srbije, države koja ne ispunjava epidemiološke kriterijume, nelegalno ušli u Crnu Goru, izbegavajući mere zdravstvenog nadzora, čime su kao saizvršioci izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti”, navodi se u presudi izrečenoj početkom meseca.

  Kako se dodaje, osuđeni su na novčanu kaznu od po 1.000 evra, koju su dužni da plate u roku od 15 dana po pravnosnažnosti ove presude.

  “Ako okrivljeni ne plate novčanu kaznu u ovom roku, sud će istu zameniti kaznom zatvora tako što će za svakih započetih 25 evra novčane kazne odrediti jedan dan kazne zatvora”, navodi se u presudi.

  Kako se dodaje, odbijen je kao neosnovan predlog Osnovnog državnog tužilaštva iz Rožaja za izricanje mere bezbednosti proterivanjem stranaca iz zemlje. Osim toga, tužilac je kao kaznu predložio po dva meseca zatvora okrivljenima, dok je branilac okrivljenih predložio da sud okrivljene, ukoliko ih oglasi krivim, osudi na blažu vrstu i visinu kazne.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: CdM

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE