Ima 33 godine i direktorka je 55 firmi u Srbiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ima 33 godine i direktorka je 55 firmi u Srbiji

  Muškarci u Srbiji su i dalje u velikoj većini kada je u pitanju vlasništvo ili upravljanje firmama – međutim, ima dama koje mogu odlično da im pariraju.

  Kako piše Blic, u Srbiji više od 35.000 žena vodi svoje kompanije ili je zastupnik kompanija. Zanimljivo je da su neke među njima direktorke u nekoliko desetina firmi.

  Međutim, to što se u zvaničnim podacima Agencija za privredne registre vode kao direktorke, rukovodioci, pravni zastupnici, ne znači nužno da su sve firme njihove, pa čak ni da sve rade. Dobar primer toga je Izabela Feješ, žena koja je direktor ili zastupnik čak 55 firmi.

   Ona ima svega 33 godine, a njena preduzeća bave se najrazličitijim stvarima – trgovinom na veliko, građevinskim radovima, trgovinom ortopedskim pomagalima, opremom i autodelovima… Pojedine firme na čijem je čelu nalaze se na istoj adresi. Većina ih je u Beogradu ili Novom Sadu, međutim uglavnom nemaju veb sajt, a na retke brojeve telefona niko se ne javlja. Jedan od mogućih razloga je taj što se njeno ime našlo na takozvanoj “crnoj listi” srpskih privrednika. Kako je svojevremeno pisala Politika, Feješ se sa još oko 50 privrednika našlo na listi privrednika kojima je Agencija za privredne registre zabranila i ograničila obavljanje delatnosti jer su svojim poslovanjem uništili preduzeća, prevarili poslovne partnere ili zaposlene.

   Neke od firmi u kojima je Izabela Feješ direktor, zastupnik ili član društva, su “Vlada gricko d.o.o”, “Target internacional”, “Autostart”, “Prestiž ekskluziv”, “Anastasija trejd”, “Frigomont”, “Trend Invest”…

  Izvor: Blic

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Ovca za šišanje

   Ima li dotična gospodja neku firmu koja nije u blokadi ili kojoj nije oduzet PIB?

  • Taraba

   Nažalost ni u biznis prevarama u Srbiji nije zastupljena rodna ravnopravnost, te dame zapravo ne mogu da pariraju njihovim "jačim polovinama". Jadnoj Izabeli ostavljene su samo mrvice, jer šta je njenih 55 firmi naspram 327 firmi koliko ima njen (muž?/brat?) Robert Feješ.

  • neverovatno

   Da li je ovako nešto moguće još negde u svetu????????????

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE