Imaju 23 fabrike u svetu i tvrde - ova u Srbiji se najbrže razvija, posao za još 1.200 - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Imaju 23 fabrike u svetu i tvrde – ova u Srbiji se najbrže razvija, posao za još 1.200

  Ministar privrede Goran Knežević najavio je da će kompanija PKC Vajering Sistems (PKC Wiring Systems), koja je nedavno otkupila zemljište i halu koje je od 2014. godine iznajmljivala od grada Smedereva, zaposliti 1.200 ljudi.

  U saopštenju kabineta Ministarstva privrede navedeno je da ta kompanija trenutno zapošljava 1.509 radnika, a plan kompanije, koja pretežno proizvodi kablovske snopove za komercijalna vozila, jeste da na kupovinu i infrastrukturno opremanje zemljišta, kao i kupovinu i rekonstrukciju postojeće hale i izgradnju novog dela, uloži 20 miliona evra.

  “Ova investicija koja će zaposliti 1.200 ljudi za nas znači bolji standard i život naših gradjana, a posebno onih koji žive u Smederevu. Zato je ovo veliki dan za Smederevo i Srbiju”, poručio je Knežević.

  On je istakao da je ta kompanija 36. po redu kompanija koja reinvestira u Srbiji, što znači da je oko 20 odsto kompanija, koje su koristile podsticaje, otvaralo i drugi, treći, četvrti pa i peti pogon.

  Knežević je dodao da očekuje da ove godine stopa nezaposlenosti padne na ispod 10 odsto, što je ogroman uspeh, imajući u vidu da je pre nekoliko godina bila 26 odsto.

  Generalni direktor PKC Vajering Sistems u Srbiji Tudor Kertz rekao je da očekuje da će kompanija, kroz ovu investiciju, povećati proizvodnju, stvoriti uslove za rast, privući nove kupce i dodatno povećati broj zaposlenih.

  Potpredsedik operacija PKC Grupe (PKC Group) za Evropu i Južnu Ameriku Ivo Volkov zahvalio je nadležnima na podršci i istakao da se od svih njihovih fabrika u Evropi, pogon u Smederevu najbrže razvija.

  PKC Grupa ima 23 proizvodna pogona u Brazilu, Кini, Nemačkoj, Litvaniji, Meksiku, Poljskoj, Rusiji, SAD i Srbiji, a zapošljava više od 28.000 ljudi.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay/Ministarstvo privrede

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE