Imlek privremeno zatvorio pogon u Padinskoj Skeli

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Imlek privremeno zatvorio pogon u Padinskoj Skeli

  Usled velike štete koju je Imlek pretrpeo u požaru koji je zahvatio najveći proizvodni pogon u Padinskoj Skeli, postrojenje će do daljnjeg biti van funkcije, saopštila je ta kompanija.

  Dodaje se da će, u cilju očuvanja sirovinske baze Imleka i sprečavanja posledica prekida u otkupu mleka na teritoriji Srbije, kompanija nastaviti da otkupljuje sve količine mleka od svojih dobavljača, saopštio je Imlek.

  “Takođe, sa ciljem da se nastavi sa redovnim snabdevanjem tržišta mlekom i mlečnim proizvodima, preuzete količine mleka preusmerene su na dalju preradu u ostale pogone kompanije u zemlji, regionu i lokacije izvan sistema Imleka”, piše u saopštenju.

  Kako se dalje navodi u saopštenju, preusmerenjem proizvodnje Imlek je uspeo da održi stabilan otkup mleka, ali usled različitosti proizvodnih mašina, u nekom periodu pojedini Imlekovi proizvodi biće u drugačijoj ambalaži od uobičajene.

  “Takođe, može doći do kratkotrajnih prekida u snabdevanju tržišta pojedinim proizvodima, ali će se sigurno proizvoditi mleko, jogurt i sirevi. Kompanija će u najkraćem mogućem roku pronaći način da stabilizuje snabdevanje tržišta”, saopšteno je iz Imleka.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE