Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Imlek privremeno zatvorio pogon u Padinskoj Skeli

Usled velike štete koju je Imlek pretrpeo u požaru koji je zahvatio najveći proizvodni pogon u Padinskoj Skeli, postrojenje će do daljnjeg biti van funkcije, saopštila je ta kompanija.

Dodaje se da će, u cilju očuvanja sirovinske baze Imleka i sprečavanja posledica prekida u otkupu mleka na teritoriji Srbije, kompanija nastaviti da otkupljuje sve količine mleka od svojih dobavljača, saopštio je Imlek.

“Takođe, sa ciljem da se nastavi sa redovnim snabdevanjem tržišta mlekom i mlečnim proizvodima, preuzete količine mleka preusmerene su na dalju preradu u ostale pogone kompanije u zemlji, regionu i lokacije izvan sistema Imleka”, piše u saopštenju.

Kako se dalje navodi u saopštenju, preusmerenjem proizvodnje Imlek je uspeo da održi stabilan otkup mleka, ali usled različitosti proizvodnih mašina, u nekom periodu pojedini Imlekovi proizvodi biće u drugačijoj ambalaži od uobičajene.

“Takođe, može doći do kratkotrajnih prekida u snabdevanju tržišta pojedinim proizvodima, ali će se sigurno proizvoditi mleko, jogurt i sirevi. Kompanija će u najkraćem mogućem roku pronaći način da stabilizuje snabdevanje tržišta”, saopšteno je iz Imleka.

Izvor: N1

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE