Industrijski i poslovni kompleksi preuzimaju primat u strukturi investicija

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Industrijski i poslovni kompleksi preuzimaju primat u strukturi investicija

  Ovogodišnja MIPIM konferencija, koja se ustalila kao najveća i najvažnija kada je reč o svetskom tržištu nekretnina, održava se u Kanu, od 12. do 15. marta i na njoj će biti prisutni vodeći investitori,  najznačajniji projekti i najuticajnije real estate kompanije, među kojima i CBS International, vodeća konsultantska kuća za nekretnine na srpskom tržištu, deo Cushman&Wakefield grupe.

  Najvažnije teme ovogodišnjeg sajma tiču se primene strategija koje će osigurati najbolji kvalitet života kao i pronalazak načina za angažovanje ograničenih resursa.

  Globalne i društvene teme utiču na svaki segment poslovanja pa tako i na tržište nekretina koje se svakim danom suočava sa sve većim izazovima. Razvoj novih tehnologija i promena u načinu razmišljanja ljudi u mnogome je uticao na poslovni ambijent u kome svet posluje, a svim ovim promenama izložena je i Srbija, koja se poput ostalih zemalja mora što pre prilagoditi novonastaloj situaciji.

  “Naša zemlja privlači sve veći broj investitora koji žele da ulažu. Ono što se izdvaja kao zanimljiva činjenica je to što su cene nekretnina kod nas znatno niže u odnosu na razvijenije gradove Evrope, što će se ulaskom u EU sigurno promeniti. Obim transakcija u Evropi je na visokom nivou zahvaljujući uticaju velikog kapitala koji dolazi iz Azije. Ukoliko uporedimo prethodni period sa trenutnim stanjem u kome tržište nekretnina funkcioniše, možemo videti da industrijski kompleksi i poslovne zgrade i preuzimaju primat u strukturi investicija u odnosu na maloprodajne objekte na našim prostorima”, kaže Srđan Teofilović, rukovodilac sektora za investicije i tržište kapitala u kompaniji CBS International.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE