INTERVJU ZA POSAO: Šta je pravi odgovor na ’Recite nam nešto o sebi’

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  INTERVJU ZA POSAO: Šta je pravi odgovor na ’Recite nam nešto o sebi’

  Ovo je pitanje koje će vam skoro sigurno postaviti na intervjuu za posao. Iako se mnogi zbune, raspričaju raportirajući ili potpuno upletu u svoje reči tokom ovog odgovora, vi na njega treba da gledate kao na dobru šansu da neko shvati zašto vi želite taj posao.

  Sajt The Muse navodi da nema razloga za brigu jer postoji veoma laka formula kojom se rešava ovo pitanje i dolazi do odgovora.

  Kako je navedeno odgovor ne treba da bude vaša opširna životna priča. Takođe, on ne treba da bude tačka, po tačka vašeg CV-ja. Ovo je odlična prilika da HR menadžeru objasnite zašto ste vi odlična osoba za taj posao.

  To ćete najbolje uraditi uz pomoć formule ’Sadašnjost-Prošlost- Budućnost’. Počinjete sa sadašnjim vremenom gde objašnjavate gde ste vi sada. Onda se nakratko okrenete u prošlost, na iskustvo koje imate i veštine koje ste stekli na prethodnim pozicijama. Na kraju usredsredite se na budućnost, odnosno zašto ste uzbuđeni po pitanju mogućnosti da aplicirate za taj posao.

  Naveden je sledeći primer:

  „Trenutno radim u kompaniji Smit u kojoj sam na poziciji izvršnog akaunta i vodim najbitnije klijente te kompanije. Pre toga sam radio u agenciji u kojoj sam vodio tri internacionalna kozmetička brenda. Iako sam veoma zadovoljan tim poslom dopada mi se mogućnost da postignem više i istražujem druge kompanije koje se bave kozmetikom, stoga sam veoma uzbuđen po pitanju prilike da se prijavim za poziciju u vašoj kompaniji.“

   Skoncentrišite se na iskustva i veštine koje su najrelevantnije za menadžera pred vama, kompaniju i posao za koji aplicirate. Takođe, nemojte se ustručavati od toga da se malo opustite. Ispričajte neku priču ili anegdotu. Ljudi koji pričaju sa vama već imaju vaš CV i rezime, tako da zapravo žele da saznaju nešto više o vama.

  [preporucene_vesti ids=”239366, 221088, 178130″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: printscreen

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE