Investicija vredna 40 mil. EUR  - LUKSUZNO stecište biznismena i svetskih političara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Investicija vredna 40 mil. EUR  – LUKSUZNO stecište biznismena i svetskih političara

  Hotel Hilton u Podgorici počeo je da radi 2016. godine, ali je predistorija svega što je nasledio bogata i raznovrsna. Naime, ovaj hotel izgrađen je na temeljima starog hotela Crna Gora, ali je ugovor podrazumevao da se sačuvaju dve stare, ali vrlo važne, komponente. Prva je čuvena terasa koja je od 1953. bila stecište društveno-kulturnog života grada pod Goricom.  Drugi uslov je bio da se sačuva bogata kolekcija slika koju poseduje. jer ovaj hotel može da se pohvali najbogatijom kolekcijom slika u Crnoj Gori.

  „Slike smo dobijali na simpatičan način. Umetnici koji su boravili u hotelu plaćali su usluge slikama i tako smo formirali jednu zavidnu kolekciju koja je bila i sastavni deo ugovora o privatizaciji i morala je ostati deo hotela. To znači da vlasnik može da proda hotel ali ta kolekcija slika mora da ostane u hotelu“, kaže generalni menadžer Hotela Hilton Nemanja  Nikolić.

  Generalni menadžer Hotela Hilton Nemanja  Nikolić.

  Deo hotela počeo je da radi u septembru 2016. a ceo hotel je otvoren sledeće godine u martu.  Njegov prethodnik, hotel Crna Gora počeo je sa radom 1953. i bio je prvi hotel u Podgorici. Lokacija na kojoj se nalazi je u strogom centru grada, okružen prelepim parkovima, 15 minuta udaljen od aerodroma.

  „Kada smo gradili hotel imali smo ideju da će to pre svega biti biznis hotel, što on u osnovi i jeste. Međutim, ispostavilo se da i tokom leta imamo dosta gostiju, te da su meseci tokom letnje turističke sezone zapravo jedni od boljih.  Razlgo za to je, je pre svega, što smo brend ali i zbog toga što je primorje u letnjim mesecima kada je špic sezone, znatno skuplje“, smatra Nikolić.

  Hotel poseduje 180 soba koje su opremljene prema svim standardima američkog brenda.  Namera investitora je bila da naprave dovoljno veliki hotel za crnogorsko tržište. U nekoj meri su i premašili standarde Hiltona, te je tako, izgradnja i opremanje hotela koštala blizu 40 miliona evra. Prema rečima Nikoliča u Podgorici ranije nije postojao dovoljno veliki hotel u kom su mogle da se održe ozbiljne konferencije.

  „Mi smo napravili hotel sa pet konferencijskih sala, radili smo veliki broj različitih događaja i ugostili priličan broj značajnih ličnosti. Predsednički apartman je najskuplji i najluksuzniji u našem hotelu, poseduje stakla otporna na metke a investicija u taj aprtman iznosila je oko pola miliona evra.  U tom apartmanu ugostili smo potrpedsendika Amerike Majka Pensa, kao i mnoge druge ugledne političare iz sveta i regiona. Svojevremeno gost hotela je bio i Vladimir Putin, ali to je bilo vreme kada je još radio u KGB-u“, priča Nikolić.

  Pored raznolikog luksuznog sadržaja, prelepe terase restorana koja radi tokom čitavog dana, spa centra sa bazenom,  hotel poseduje i svoju vinariju, Skaj bar na vrhu hotela sa terasom sa koje se pogled pruža na celu Podgoricu. Tu je i Cigar klub, ekskluzivno mesto za ljubitelje cigareta, teretana sa najsavremenijom opremom. Posebno mesto je odvojeni deo namenjen isključivo poslovnim ljudima – mini biznis centar zatvorenog tipa u okviru kog, daleko od javnosti, se mogu držati sastanci, oranizovati ručkovi, večere…

  Izvor: Bizlife

  Foto: Hotel Hilton Podgorica

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE