Investitori tuže Maska zbog izgubljenih miliona

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Investitori tuže Maska zbog izgubljenih miliona

  Bombastična najava osnivača i izvršnog direktora Tesle Elona Maska da razmišlja o povlačenju deonica tog proizvođača električnih automobila sa berze rezultirala je tužbom ulagača koji su zbog toga izgubili milione dolara.

  Musk je prošle nedelje poručio kako razmišlja o delistiranju Tesle, a zahvaljujući tome, cena deonice kompanije toga je dana skočila za 11 odsto, na gotovo 380 dolara.

  Premda je idućih dana cena deonice pala, neki ulagači, koji su i pre ‘igrali’ na pad cene deonice Tesle, optužuju Maska za zavaravanje tržišta.

  Tvrde da Mask, govoreći o ceni deonice u delistiranju od 420 dolara, nije tačno odredio odakle bi došao novac za taj posao i da su zbog njegovih najava izgubili milione dolara, prenosi Seebiz.

  Među ostalim, optužuju Maska i Teslu da su prekršili savezne zakone o vrednosnim papirima i veštački naduvali cenu deonica Tesle.

  Elon Mask, koji poseduje petinu kompanije, već se ranije žalio na “negativnu propagandu” od strane nekih ulagača i analitičara koji ‘igraju’ na to da će kompanija propasti.

  Tako je kazao i da se nada kako bi delistiranjem deonica Tesle zaštitio kompaniju od znatnih oscilacija cene deonice i pritisaka da kompanija postiže kvartalne financijske ciljeve i donosi kratkoročne odluke kako bi umirila investitore.

  Izvor: Seebiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE