Ista firma hoće deonicu Koridora, ali po novoj ceni

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ista firma hoće deonicu Koridora, ali po novoj ceni

  Na novi tender koji su Putevi Srbije raspisali za završetak radova na deonici Koridora 10 Srpska kuća – Levosoje stigla je samo jedna ponuda, i to preduzeća sa kojim je pre četiri meseca raskinut ugovor o izgradnji iste deonice zbog velikog kašnjenja radova.

  U ovim okolnostima bi tako mogla da se desi potpuno apsurdna situacija, da isti posao dobiju Srbijaautoput i MBA Ratko Mitrović niskogradnja, firme kojima je prethodno isti posao oduzet zbog probijanja rokova, piše Insajder.

  Da li će posao koji finansira država vredan oko 1,4 milijarde dinara ponovo poveriti firmama koje nisu ispunile ni prethodni ugovor, JP Putevi Srbije treba da odluče najkasnije do 22. aprila. Obaveza izabranog izvođača biće završetak deonice od oko 9 kilometara, petlje Bujanovac 1 i regulacija Južne Morave sa pritokama.

  Konzorcijum preduzeća MBA Ratko Mitrović niskogradnja i Srbijaautoput već jednom su dobile posao vredan oko četiri milijarde dinara, na istoj ovoj deonici i na petlji Bujanovac 1. Zbog problema sa projektom i probijanja rokova sa njima je 15.12.2017. raskinut ugovor.

  JP Putevi Srbije je novi tender raspisao 6. marta 2018. godine. Komisija za sprovođenje javne nabavke je 12. aprila konstatovala da je na javni poziv pristigla samo jedna zajednička ponuda grupe izvođača – Srbijaautoput i MB Ratko Mitrović.

  Oni su ponudili da za skoro 1,5 milijardi dinara završe posao za koji su Putevi Srbije raspisali javni poziv, u roku od šest meseci i uz avans od 10 odsto vrednosti radova, piše Insajder.

  Izvor: Insajder

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE