ISTOK se "priklanja" zapadu: 4-DNEVNA radna nedelja je BUDUĆNOST

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ISTOK se “priklanja” zapadu: 4-DNEVNA radna nedelja je BUDUĆNOST

  Ruski premijer Dmitrij Medvedev pretpostavlja da će u budućnosti biti usvojena četvorodnevna radna nedelja kako bi se pomoglo radnicima da prevaziđu sindrom izgaranja i hronični umor.

  Prošlog meseca, Svetska zdravstvena organizacija je klasifikovala je sindrom izgaranja kao profesionalni fenomen koji proizlazi iz stresa na radnom mestu i dovodi do iscrpljenosti i psihičke odsutnosti. Prema izveštaju objavljenom 2018. godine, produktivnost ruske radne snage je među najnižim u poređenju sa najvećim svetskim ekonomijama, uprkos tome što veliki broj sati provode na poslu.

  “Vrlo je verovatno da će u budućnosti četverodnevna radna sedmica biti osnova socijalnog i radnog ugovora”, izjavio je Medvedev na Međunarodnoj konferenciji rada u Ženevi.

  On je rekao da konstantno traganje za uspehom radnika dovodi do hroničnog stresa i umora, što dovodi do smanjenja produktivnosti.

  On je naveo nedavni primer novozelandske kompanije koja je uvela četvorodnevnu radnu nedelju sa trodnevnim vikendom. Kao rezultat toga, rekao je on, produktivnost radnika na sat povećala se za otprilike 20 odsto, a nivo stresa kod zaposlenih značajno je smanjen.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE