Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Istraživanje OTKRIVA: Šta zaposleni zaista ŽELE na radnom mestu?

Odgovor je prilično jednostavan, prema izveštaju iz konsultantske kuće za nekretnine CBRE, zaposleni žele „prozore“ – da imaju lep pogled.

Mnoge kancelarije nemaju pogled na prirodu i prirodno svetlo. A pošto su ljudi biofilični, što znači da želimo da se povežemo s prirodom, potrebni su nam ovi pogledi na svet van naših stolova (i naših ekrana) da bismo preživeli.

CBRE je analizirao istraživanje koje je sprovela savetodavna kompanija za ljudske resurse Future Workplace i tehnološka kompanija pametne gradnje View Inc.

U anketi je učestvovalo 1.600 profesionalaca iz Severne Amerike.

Ispitanici su ogovarali na pitanja o pogodnostima na radnom mestu i kako ovi elementi utiču na nivo angažovanja na njihovom poslu.

53% anketiranih radnika reklo je da najviše vrednuje prirodno svetlo i pogled na prirodu – „mnogo iznad sadržaja kao što su fitnes centri i game rooms“, navodi se u izveštaju.

Najvažniji sadržaji nakon prirodnog svetla i pogleda bili su restoran ili kafe (44%), a potom lepa kuhinja (37%).

Možda ne iznenađuje to što su dve stvari koje zaposleni najviše vrednuju na poslu – prirodno svetlo i lep pogled – zapravo one kojima su trenutno najmanje zadovoljni, stoji u izveštaju.

Izvor: BIZLife

Foto: Pexels

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE