Italijanski industrijalci pozitivno ocenjuju poteze premijera Vučića i Vlade Srbije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Italijanski industrijalci pozitivno ocenjuju poteze premijera Vučića i Vlade Srbije

  Na juče održanoj Generalnoj skupštini Konfindustrije Srbija, predstavništva najvažnijeg italijanskog udruženja proizvodnih i uslužnih kompanija, Predsednik Konfindustrije, Erik Kosuta pohvalio je u svom obraćanju preduzete korake i reforme premijera Aleksandra Vučića i Vlade Srbije.

  Obraćajući se mnogobrojnim gostima iz zemlje i inostranstva, predsednik Kosuta je posebno pohvalio angažovanje i posvećenost srpskog premijera Aleksandra Vučića i njegovog tima u doprinosu na polju postizanja stabilnosti u regionu, naročito kroz konkretne infrastrukturne projekte od strateškog značaja:

  “Kao privrednici izuzetno cenimo napore Premijera Vučića i njegovog tima u Vladi Srbije u cilju postizanja mira i stabilnost regiona preduzimajući vrlo konkretne korake u vidu velikih infrastrukturnih projekata od strateškog značaja. Premijer Srbije snažno je podržao projekat izgradnje autoputa koji je sam definisao kao “autoput mira”, a koji će preko Prištine povezivati Niš i Drač u Albaniji. Reč je, dakle, o projektu koji je čvrsto podržala i Evropska Unija i o kojem je bilo reči u okviru Berlinskog procesa”, naglasio je Kosuta.

  “Bez političke stabilnosti nema ni pravog ekonomskog rasta, a upravo je to stav koji je više puta i sam premijer Vučić naglasio. I kao što je nedavno izjavio u sedištu Ujedinjenih Nacija Srbija je stub stabilnosti Zapadnog Balkana i upozorio je da su neophodni veći napori i politička volja svih regionalnih aktera.”

  “U svetlu sve veće potrebe za mirom i stabilnošću, kao privrednici Konfindustrije Srbija, podržali smo snažnu osudu srpskih vlasti prizivanja duhova prošlosti u bilo kom obliku koji više nikada ne bi smeli da se materijalizuju”, izjavio je Kosuta, ističući “ovde pre svega mislim na svaki oblik nacionalizma i ekstremizma upravo zato što želimo i moramo poslovati u zemljama koje su preuzele duh one Evrope koja je nastala iz pepela užasa II svetskog rata“.

  Govoreći o planovima i smernicama za budućnost Konfindustrije, Kosuta se osvrnuo na IT sektor kao i na resurse koja Srbija nudi, a to su pre svega talentovani i mladi ljudi koji čine korak više ka povezivanju sadašnjosti sa budućnošću.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE