Iz Britanije već "emigriralo" bilion dolara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Iz Britanije već “emigriralo” bilion dolara

  Banke i druge finansijske kompanije premestile su najmanje 800 milijardi funti, odnosno oko bilion dolara imovine iz Velike Britanije u druge zemlje Evropske unije nakon referenduma o Bregzitu, navodi Ernst end Jang u izveštaju.

  Mnoge banke su osnovale nove kancelarije u Evropskoj uniji kako bi sačuvale svoje regionalne poslove nakon Bregzita, što znači da moraju da premeste i znatnu imovinu da bi zadovoljile regulative EU, piše CNN.

  Druge kompanije premeštaju sredstva kako bi zaštitile klijente od nestabilnosti tržišta i naglih promena u propisima.

  Konsultanti navode da cifra od 800 milijardi funti predstavlja oko 10 odsto ukupne aktive bankarskog sektora u Velikoj Britaniji i da je to “konzervativna procena”, jer neke banke još nisu otkrile svoje planove za nepredviđene situacije.

  “Brojevi odražavaju samo poteze koji su javno objavljeni. Znamo da iza kulisa firme nastavljaju da se spremaju za mogućnost da do Bregzita dođe bez dogovora”, rekao je Omar Ali, šef sektora finansijskih usluga Ernst end Janga.

  Konsulatantska kompanija Ernst end Jang je pratila poslovanje 222 najveće kompanije za finansijske usluge u Velikoj Britaniji od referenduma u ​​junu 2016. godine.

  Velika Britanija treba da napusti EU za 80 dana, ali premijerka Tereza ​​Mej mora da dobije podršku u parlamentu za sporazum o Bregzitu, koji je postigla sa Briselom.

  Izvor: Novosti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE