Izabrano novo rukovodstvo Amcham-a, u UO i prvi čovek Represent Sistema Borislav Miljanović

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Izabrano novo rukovodstvo Amcham-a, u UO i prvi čovek Represent Sistema Borislav Miljanović

  Američka privredna komora izabrala je novo rukovodstvo, a za predsednika tog udruženja kompanija imenovan je predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke Zoran Petrović.

  Prvi potpredsednik u narednom mandatu biće Ivan Miletić, direktor korporativnih poslova Filip Morisa za jugoistočnu Evropu, dok će funkciju drugog potpredsednika obavljati Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarm grupe.

  Novi članovi Upravnog odbora su Borislav Miljanović, osnivač i prvi čovek  Represent Sistema, Milana Jević Gledovic, potpredsednica za pravne poslove Delez Srbija, Sandra Marinković iz kompanije MSD i Živorad Vasić, regionalni direktor IHG-a i potpredsednik Delta holdinga.

  „Kao vodeća nezavisna poslovna asocijacija, AmCham će se i u narednom periodu zalagati za unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji, ubrzavanje ekonomskih i regulatornih reformi, kao i za uspostavljanje predvidivih i jednakih pravila poslovanja za sve. Nastavićemo da pružamo nedvosmislenu podršku Vladi Srbije u sprovođenju reformi, ali i biti konstruktivna kritika koju će uvek pratiti formulisani predlozi i dobre prakse u oblastima u kojima privreda prepoznaje potrebu za unapređenjem. Ukratko, nastavićemo da budemo uši i oči privrede, i partner Vladi sa visoko zavrnutim rukavima, spremni na stalni otvoreni dijalog“, preuzimajući mesto novog predsednika AmChama, istakao je Zoran Petrović.

  “Velika je čast biti izabran u Upravni odbor Američke privredne komore. Pogotovo što je ovog puta konkurencija bila jaka, jer su kandidati, a i kompanije iz kojih dolaze bili sam vrh srpske biznis zajednice. U naredne dve godine ja ću se truditi da pomognem da američki preduzetnički duh promovišemo ne samo u Srbiji već u celom regionu gde posluje Represent System, jer smatram da je bolje poslovno okruženje ključ približavanja našeg regiona Evropskoj uniji. Sa druge strane svojim znanjima i iskustvom pomoci ću AmChamu da unapredi sve svoje komunikacijske potencijale novim tehnologijama komunikacije i prenese što širem auditorijumu viziju koju zastupa”, izjavio je povodom izbora u Upravni odbor Amcham-a Borislav Miljanović.

  Američka privredna komora u Srbiji (AmCham) je vodeća poslovna asocijacija u zemlji koja broji više od 200 američkih, međunarodnih i lokalnih kompanija članica, koje posluju u okviru 18 različitih sektora.

  Vrednost investicija koje su kompanije članice uložile u zemlju iznosi više od 14 milijardi evra, a zapošljavaju preko 95.000 građana Srbije.

  AmCham je neprofitno, nevladino i politički nezavisno poslovno udruženje, koje se finansira isključivo od članarina.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Komentari

  • Aleksandar Milanović

   Čestitke svim izabranim kandidatima. Posebne čestitke gospodinu Miljanoviću kao nosiocu nove klime presudnog značaja dobre KOMUNIKACIJE u svim oblastima života. Svako dobro u daljem radu, Aleksandar Milanović

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE