Izašli smo iz epidemije, ali "virus i dalje nervira"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Izašli smo iz epidemije, ali “virus i dalje nervira”

  Epidemiolog Predrag Kon je rekao da je to što se jutros rukovao pokazatelj da smo izašli iz epidemije, iako ona ne može formalno da se odjavi, jer je za to potrebno da prođe 28 dana od poslednjeg slučaja.

  Kon je, gostujući u Beogradskoj hronici, rekao da nas današnji podaci (zaraženo 69 ljudi) upozoravaju da i dalje moramo biti oprezni i ističe da je neophodno da se ispita zašto se to desilo.

  Na pitanje da li bi ušao u pun autobus bez maske, Kon je rekao da ne bi. Istakao je da uvek ima masku kod sebe i da je danas skinuo da bi poslao poruku da je prošla situacija u kojoj moramo da budemo na distanci od dva metra sa maskama u zatvorenom prostoru.

  Najavio je da će u petak biti održana sednica Kriznog štaba i da će verovatno uslediti nova značajna popuštanja mera. On je, ipak, poručio da bi uvek trebalo imati masku kod sebe i staviti je kada se dođe s nekim u kontakt.

  Rekao je i da on odmah stavi masku kad je u kontaktu s nekim i da bi o tome trebalo razmišljati i zbog sebe i zbog drugih.

  Kada je reč o virusu u kolektivima i fabrikama, Kon je rekao da u svakoj firmi postoje ljudi koji su zaduženi za bezbednost na radu, da postoje inspekcije rada i da je sve to regulisano zakonom.

  Produžio ugovor i nastavlja da radi

  Kon će sledeće nedelje proslaviti rođendan i trebalo je da ode u penziju, ali kaže da je produžio ugovor i da nastavlja da radi dokle god je potrebno.

  “Nisam ja uopšte bitan. Nama je bitna situacija. Tačno nas nervira ovaj virus”, rekao je Kon i dodao da se po proseku u nedelji vidi da se smanjio broj zaraženih u odnosu na prethodnu, ali da današnji skok traži dodatnu angažovanost da se situacija ponovo vrati u normalu.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: RTS

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE