IZJAVA DANA: Gde smo mi, a gde je NATO?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IZJAVA DANA: Gde smo mi, a gde je NATO?

  Reditelj i urednik kulturno-umetničkog programa RTS-a Nebojša Bradić je u intervjuu za Večernje novosti progovorio o našim nacionalnim predrasudama.

  Zaboravljamo da naša istorija ne traje sedamdeset ili sto godina, imamo predrasude o “tradicionalnim” prijateljima i neprijateljima, bez dovoljnog znanja o svemu tome. Nalazimo se u okruženju država koji već jesu ili će brzo biti deo NATO bloka. Iako imamo iskustvo sa ovom alijansom (dogodine su dve decenije od bombardovanja), moramo da shvatimo da je faktor koji utiče na našu sadašnjost, ali i budućnost. Ne smemo da budemo “kamenčić u NATO cipeli”, kako to neke diplomate nazivaju, već zemlja otvorena za sva moguća rešenja.

  Izvor: Večernje novosti

  Foto: Medija centar

  What's your reaction?

  Komentari

  • Pera

   Pragmatičnost nikada nije bila osobina Srba, a nadam se i da, kada je u pitanju NATO, to neće postati. Plaćali smo i plaćamo danak, verovanju u pravičnost, istinu, slobodu...mnogo je Srba dalo život za te vrednosti, i ne smemo sada da pokleknemo. NATO nije odbranbena organizacija, to je agresivna, represivna vojna sila u službi krupnog kapitala, a teži ne “oslobadjanju ili uspostavljanju demokratije” , kako vole da za sebe govore, već upravo suprotno. Od koga to NATO brani Evropu, ili bilo koga ? Zar zbilja bilo ko može da očekuje da ovaj narod, koga su zločinački bombardovali, uništavali mu privredu, imovnu, ubijali, može to da zaboravi ? Ja to nikada neću moći a verujem i većina u Srbiji, zato, ma kako to bilo pragmatično, nikada neću biti pristalica ulaska u NATO. Ne treba zaboraviti šta je NATO, kakve su mu namere, niti šta radi NATO na ruskim granicama ? U pitanju je vojna sila kojom se preti, smenjuju nepodobne vlade i nameću nove, poslušne. Pragmatično bi bilo postati deo saveza, ali zar bi nam bilo bolje ? Pa ti koji tolike godine nad nama suštinski vrše genocid (ekonomski: sankcijama, fizičk:i bombardovanjem, da bi kasnije budzašto kupili ono što nisu hteli da bombarduju), misle dobro nama ? Pa toliko naivni, nadam se, da ipak nismo. Njima treba “topovsko meso”, da ratuje za njihove interese, jer po njima, naše su glave jeftine, zapad je to kroz istoriju puno puta pokazao...Jedno loše, to je sadašnji položaj Srbije, ne treba zameniti još gorim.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE