Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

IZJAVA DANA: Sudije da bira recimo…Vučić

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Radomir Ilić izjavio je da Ustav Srbije mora da se menja kako bi pravosuđe dobilo eksternu kontrolu, jer su sudstvo i tužilaštvo, kako je rekao, postali “neodgovorna grana vlasti” i “zatvoreni sistem koji vodi račina samo o sebi”. Naveo je primer Francuske u kojoj, kako je rekao, sudije i tužioce postavlja predsednik države.

Sudstvo i tužilaštvo postali su neodgovorna grana vlasti, zatvoren sistem koji vodi računa samo o sebi i koji niko ne kontroliše eskterno. Mi imamo, dakle, u jednoj Francuskoj, gde u njihovom ustavu sudstvo i nije grana vlasti, nego autoritet, a sudije i tužioce postavlja predsednik države. E, a kod nas, dakle, umesto predsednika države, umesto, dakle, da recimo predsednik Vučić postavlja sudije, ovde imamo da oni koji sede sa kriminalcima u hotelu ‘Šumadija’ (to rade)

Izvor: Prva TV/N1

Foto: N1/Screenshot

What's your reaction?

Komentari

  • Salekg

    Posto prenosite vest nije lose objasniti i znacajnost podele 3 nivoa vlasti Mnogi je neznaju a srz je svega. Uspeli smo da unistimo zakondavnu i izrvsnu, sada hocemo i trecu. Sve mi se cini da ovakve izjave su samo probni balon, kako ce narod reagovati, zato i stizu od ovakvih likova.

  • Predrag

    Zašto da Vučić uopšte bira sudi je?Pošto on zna sve o kriminalcima,dovoljno je da mu ćata uveče otkuca potrebne papire,on ih ujutru potpiše, odmah da Neši na ruke i do 12 h svi su bajboku.Em ušteda,em efikasnost!

  • Mučenik

    Gospodine sekretaru, ne mora da budeš toliki dupeuvlakač i tip bez sopstvenog konstruktivnog predloga, već klimoglavstvom i ponižavanjem sebe i kompletno zakonodavstvo zemlje, uradi sve. Da li ti uopšte znaš da tvoj favorit je vlasnik Srbije, predsednik, premijer, ministar svih ministarstava, Zakon, Ustav i dežurni krivac za sve što se događa u toj zemlji na brdovitom Balkanu. On donosi odluke, on ukida sve što misli da treba da se ukine, veliča sve i što je propalo. Otimao neustavno penzije četiri godine, a kada prestao sa otimačinom zahvalio se, sa nipodaštavanjem penzionera, svima redom i onima kojima nije otimao penzionersku prinadležnost. On sa vama klimoglavcima, koji ne mislite svojom glavom, doveo je građane do najveće bede u Evropi. Prosek plate za njegovu vladavinu od 2012. do sada je porasla za 100 evra, prosečna penzija za 4,4 evra ili ako se računa u dinarima 1.376 dinara, a priča da su naše plate veće no u Nemačkoj. Da li to ima veze sa pameti i intelektom, pitam te klimoglavcu. Na kraju, osim izbora sudija, daj te mu neka određuje i ko će koju ulicu da čisti, ko koji kiosk će držati, dajte mu da piše jelovnik po kafanama i tamo gde nema hrane i raspored odlaska u toaletu, osim u u nužnim slučajevima, kada dotični mora da ode, kako ne bi se uneredio. Kontrolu izvršenja uradiće neko od vas šlihtera i "pašćad". Sa ovakvima kao što si ti sekretaru i većina ministara ne piše se dobro ni građanima, ni vama, a bogami i zemlji sa vašim kupljenim diplomama, i plagijatima. Šta bi radili, ne daj bože, da se gazda razboli, stao bi život u zemlji?!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE