Izlaze na izbore a nisu partija: Zovu se "Ću, ćeš, će, ćemo, ćete, će"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Izlaze na izbore a nisu partija: Zovu se “Ću, ćeš, će, ćemo, ćete, će”

  Grupa građana iz Bijeljine na čelu sa Bobanom Lazićem uspela je u Centralnoj izbornoj komisiji BiH da overi kandidaturu za gradonačelnika Bijeljine i nezavisnu listu za Skupštinu, a da se nisu uopšte registrovali kao politička opcija, ni partija, pa ni kao pokret.

  Nemaju predsednika, niti bankovni račun, ni pečat, ali izlaze na izbore u Bijeljini. Kandidat ove grupe za gradonačelnika Bijeljine, na izborima u novembru, biće Boban Lazić, poznati privrednik, motorista i ronilac.

  Zajedničku listu nezavisnih kandidata, njih 16, registrovali su u CIK BiH pod imenom “Ću, ćeš, će, ćemo, ćete, će”.

  Boban Lazić kaže, za “Večernje novosti”, da žele biti različiti i zbog toga i takav naziv liste.

  ” “Ću, ćeš, će, ćemo, ćete, će” su enklitički oblici glagola hteti. Dakle, mi hoćemo, ali ne samo to, mi znamo, mi želimo”, objašnjava Lazić.

  O kandidaturi za gradonačelnika Bijeljine kaže da se odlučio na to jer želi da se ovaj grad vrati građanima, a ne da bude grad uhleba i budžetlija, političara.

  “Biću sledeći gradonačelnik Bijeljine. Zna me celi grad i ne foliram se, već želim da grad bude grad svih građana. Dolazim iz realnog sektora. Pored toga sam ronilac i motorista. Očekujem veliku podršku na izborima”, ističe Boban.

  “Već dve decenije gledamo kako u Bijeljini pojedinci uzimaju sve za sebe i kako ovaj grad propada. Imaćemo jednu fejsbuk-kampanju. Prati nas na hiljade ljudi iz Bijeljine. Nećemo bacati ni marku na bilborde i reklame. Na Fejsbuku objavljujemo tekstove i programe. Sami smo finansirali prijavu za izbore.

  Niko od članova nove opcije koja je zaživela na političkom nebu Bijeljine ranije nije bio politički angažovan, niti su poznati u javnosti. Većina ih se međusobno nije ni znala, okupio ih je Boban preko Fejsbuka. Kaže da su svi na istim talasnim dužinama, ali su im profesije različite…

  “Imamo dva penzionera, to su moji otac i majka. Što da dam nekom drugom priliku da podiže ruku umesto mog oca i majke koji su me napravili, rodili, školovali? Tu imamo konobara, akademskog slikara, arhitektu, dva IT inženjera, imamo čoveka koji ja završio fakultet u Americi, jednog pisca, imamo čoveka koji je završio književnost. Imamo jednog sa privatnim fakultetom i jednog čoveka koji nema fakultet”, objašnjava predstavnik novog stanja svesti, kako se naziva ova grupa ljudi.

  S obzirom na to da nisu stranka ni pokret, prijavili su 16 samostalnih nezavisnih kandidata i za svakog od njih skupili po 200 i više potpisa. Na taj način im je prošlo svih 16 prijava te su formirali nezavisnu listu pod sloganom “Ću, ćeš, će, ćemo, ćete, će”, objasnio je Lazić.

  Izvor: Večernje novosti

  Foto: YT/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE