Izložbom obeležena još jedna uspešna godina projekta "Veliko srce" - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Izložbom obeležena još jedna uspešna godina projekta “Veliko srce”

  Izložbom fotografija obnovljenih vrtića i škola, jedan od humanitarnih projekata sa najdužim trajanjem kod nas, „Veliko srce“ obeležio je još jednu uspešnu godinu. Kao zajednički projekat Eurobank i Fondacije „Ana i Vlade Divac“, „Veliko srce“ je od 2010. pomoglo 38 vrtića i škola širom Srbije koje pohađa oko 25 hiljada dece. Izložba najboljih fotografija projekta „Veliko srce“ biće otvorena za sve posetioce i narednih 7 dana.

  Sredstva za kontinuiranu donaciju obezbeđuju klijenti Eurobanke, njih preko 22 hiljade, koji su korisnici kartice „Veliko srce“ i koji su za opremanje i rekonstrukciju vrtića i škola donirali oko 5 miliona dinara.

  „Ponosni smo na našu Eurobank zajednicu humanih ljudi koji su bili velika podrška realizaciji projekta. Zajednička je želja svih nas da „Veliko srce“ nastavi da živi u narednoj godini, jer ima još vrtića, škola i igrališta koji čekaju na obnovu“, rekla je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank.

  Na izložbi su predstavljene fotografije škola i vrtića iz gradova u Srbiji koji su obnovljeni u okviru ovog projekta. Pri odabiru škola i vrtića prioritet su bile one koje pohađaju deca sa smetnjama u razvoju u okviru inkluzivnog obrazovanja.

   „Kroz rad Fondacije „Ana i Vlade Divac“ realizovali smo veliki broj inicijativa, ali je „Veliko srce“ jedan od najdugovečnijih projekata.  Već gotovo sedam godina smo u misiji da kroz opremanje i rekonstrukciju delova škola i vrtića deci omogućimo bolje uslove za razvoj, igru, obrazovanje i vaspitanje. Ove fotografije dokazuju da tim putem treba da nastavimo,“ rekla je Ana Košel, direktorka Fondacije „Ana i Vlade Divac“.

  „Ponosni smo zbog ovakvih projekata i hvala Fondaciji Divac i Eurobanci na impresivnim rezultatima koji su pomogli da se unaprede uslovi za odrastanje i obrazovanje dece u našim vrtićima i školama“, rekao je Miloš Blagojević, posebni savetnik u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE