Izmerena NAJVIŠA temperatura na Zemlji IKADA!

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Izmerena NAJVIŠA temperatura na Zemlji IKADA!

  U američkom Nacionalnom parku Dolina smrti, koji se nalazi u Kaliforniji, izmerena je najviša temperatura ikada izmerena na Zemlji, od čak 54,4 Celzijusa.

  Ovo je potvrdila Nacionalna meteorološka služba SAD-a.

  Visoka temperatura posledica je toplotnog talasa na zapadnoj obali Amerike, gde se predviđa da će temperatura u toku nedelje dodatno porasti. Ona je izazvala i nestanak struje u pojedinim delovima, jer elektrane nisu funkcionisale ispravno.

  Do sada je najviša temperatura na Zemlji zabeležena 2013. godine i ona je iznosila 54 stepena, takođe u Dolini smrti, nakon što je odbačena temperatura od 56,6 stepena jer se veruje da nije dobro izmerena sa čitača temperature.

  Druga rekordna temperatura od 55 stepeni izmerena je u Tunisu 1931. godine, međutim i njena validnost dovedena je u pitanje.

  Kako navodi BBC, očekuje se da će temperatura svoj vrhunac dostići danas i sutra, pre nego što bude krenula da pada kasnije u toku nedelje. Ipak, visoke temperature će nastaviti da se beleže još najmanje 10 dana.

  Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti ističe da su visoke tempreature ubile više ljudi u preseku nego bilo koji drugi ekstremni vremenski događaj u zemlji.

  Dodaje se da pored nestanka struje, velike vrućine mogu da dovedu do topljenja asfalta, prinudnog sletanja aviona i usijanja unutrašnjosti vozila, a mogu nepovoljno da utiču i na poljoprivredna dobra.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE