Izvršni direktor Majkrosofta: Tajna harmoničnog života je u tome da ne budete opsednuti mobilnim

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Izvršni direktor Majkrosofta: Tajna harmoničnog života je u tome da ne budete opsednuti mobilnim

  Satja Nadela (Satya Nadella) radi na tome da vaši uređaji budu što bolji i odgovore na sve zahteve. Ipak, kada je reč o balansiranju posla i privatnog života, direktor jedne od najpoznatijih kompanija na svetu, kaže da nam telefoni ne pomažu.

  Takođe, ne veruje u životno-poslovni balans već u životno-poslovnu harmoniju, rekao je on za Biznis insajder. Mnogo vremena provodimo na poslu ili razlišljajući o poslu. Zato je bitno da naš posao ima smisla i bude u skladu sa našim osnovnim životnim vrednostima. Ali kada je reč o provođenju vremena sa našim porodicama moramo manje da se fokusiramo na telefone, a više na realan život.

  Time je skrenuo pažnju da ne morate stalno da pratite notifikacije ili koji je poslednji mejl koji vam je stigao sa posla. Šta god da radite treba da budete posvećeni baš tom trenutku. Kada ste na porodičnom ručku, sa decom ili prijateljima, budite i psihički zaista tu. Mnogi ljudi ostanu pod utiskom mejla ili poruke koju su upravo pročitali. Treba da budete veoma dobri i uvežbani da neke stvari ne ostave uticaj na vas.

  Satja takođe navodi da često vidi ljude koji sede za stolom na večeri, a oboje gledaju isključivo u svoje telefone. „Tada kažem, vau, to je tragično!“ priča direktor Majkrosofta (Microsoft).

  Našu potrebu za telefonima on naziva ’telefonska nervoza’ i nada se da će nova generacija Majkrosofta ili unapređeni softveri na kojima se neprestano radi, učiniti nešto da reše taj problem. Na primer, ukoliko kasnimo na sastanak, naš telefon će to automatski javiti našem partneru jer ima uvid u naš kalendar koji je sinhronizovan sa bazom podataka. Na taj način nećete morati da kucate poruku ili telefonirate dok vozite. „To je banalan primer“, navodi Satja Nadela.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Microsoft

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE