Jaki timovi se ne plaše borbe! Evo zašto

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jaki timovi se ne plaše borbe! Evo zašto

  Velike odluke proizilaze iz rigorozne analize i kontstruktivnih debata. Jedan od najvažnijih zadataka lidera jeste izgradnja svoje uloge lidera, kao i istrenirati svoj tim da predlažu ideje i donose zajedničke odluke.

  Jedan od glavnih izazova sa kojima se susreće Brus Ekfeld, biznis kouč, jeste taj da se tim ne bori dovoljno. Najčešći problem je što se svi kreću u istom zacrtanom pravcu i ne postoji debata ili neslaganje, piše Inc.com. Brusov posao je da poveća „konstruktivni konflikt“ među članovima tima. Ovo su neki od saveta kako stvoriti dobar i jak tim:

  Dobra debata je ključ!

  Dobri lideri uče svoj tim kako da se uključe u dobru raspravu. Ključno je da raspravljaju o problemima, a ne da napadaju druge ljude. Tim koji se suoči sa ovakvim izazovom dolazi do novih ideja i boljih rešenja.

  Znajte kada treba da „zapnete“

  Jaki timovi znaju kada je neki zadatak važan i kada treba da zapnu i dovedu diskusiju do višeg nivoa. Oni, takođe, mogu da prepoznaju kada je neki problem jednostavan i kada taj proces može da se ubrza. Često timovi gube vreme na rešavanje nebitnog problema, dok s druge strane samo „prelete“ preko nečega što zahteva više angažmana.

  Ne odustajte kao tim

  Postoje slučajevi kada se pojedinac u timu ne slaže sa odlukom ostalih. Ako su svi čuli mišljenje pojedinca i ako je on u manjini, treba da krene napred zajedno sa odlukom grupe. Ključno je da tu odluku treba prihvatiti kao svoju. Važno je da svi u timu pružite punu podršku kada je konačna odluka u pitanju.

   

  Iako je važno biti u sjajnom timu, treba imati u vidu da ljudi imaju različita mišljenja. Tim koji se uvek slaže i nema nikakvih poteškoća u donošenju važnih odluka, verovatno ne funkcioniše dobro. Jak tim zna da se moraju svi uključiti u „konstruktivni sukob“ , kako bi došli do najboljeg ishoda.

  Izvor: BIZLife/Inc.com

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE