Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Javno izvinjenje Ivana Ivanovića Mažiću i gest pristojnosti koji se retko viđa

U televizijskom programu navikli smo na teške reči, pa često i vulgranosti, vređanja. Zato iznenadi i postane vest kada jedan voditelj učini gest pristojnosti i izvini se gostu. Baš to se dogodilo u emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem”, kada se popularni voditelj izvinio najboljem srpskom i jednom od najboljih svetskih fudbalskih sudija Miloradu Mažiću.

Na kulturan način i uz osmeh odgovorio je i gost:

Hvala na ovom lepom uvodu,  izvinjenje prihvatam.  Napominjem, štampu nisam pratio, i slabo je pratim i danas, to sam dobio od prijatelja. Postoje retki ljudi u Srbiji koji me nisu izvređali barem jednom. To je sastavni deo posla, bavim se javnim poslom i to se dešava. To sam dobio od prijatelja, jer su oni ušli u raspravu sa vama tada. To je stvar javnog posla, i vi ste sigurno izloženi kritikama zbog posla kojim se bavite.

Razgovor se nastavio u sličnom pristojnom tonu:

– To jeste tačno, ali ne menja činjenicu da mi je mnogo žao zbog toga što sam to rekao, rekao je Ivanović i dodao da je u međuvremeno postao zreliji

– Bilo pa prošlo, odgovorio je Mažić.

Nadajmo se samo da su ovaj razgovor i njegov ton videli i čuli poslanici u našem parlamentu. Ako nisu, trebalo bi im ga kolektivno puštati sve dok ne nauče šta je kultura dijaloga.

 

Izvor: TV Prva BIZLife

Foto: print screen TV Prva

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE