JDP traži DIREKTORA, a uslovi... - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  JDP traži DIREKTORA, a uslovi…

  Upravni odbor Jugoslovenskog dramskog pozorišta objavio je na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje i u beogradskoj dnevnoj štampi javni konkurs za izbor direktora JDP, čiji mandat traje četiri godine.

  Rok za podnošenje prijava je 10 dana od dana objavljivanja konkursa, a UO ima obavezu da za 30 dana od završetka konkursa obavi razgovor sa kandidatima i dostavi osnivaču – Skupštini grada Beograda, obrazloženi predlog liste kandidata.

  Novog direktora imenuje Grad, a rešenje o njegovom imenovanju objavljuje se u Službenom listu grada Beograda.

  Prema uslovima konkursa, kandidati su dužni da pre prijavljivanja pisanim putem zatraže od JDP opštu dokumentaciju, koja obuhvata: redovan godišnji finansijski izveštaj JDP za 2018, program rada i finansijski plan za 2019. Statut, Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji poslova pozorišta, model ugovora o radu direktora i podatak o visini njegove plate.

  Za mesto direktora JDP traži se visoko obrazovanje iz naučne, umetničke ili stručne oblasti u okviru obrazovno-naučnog polja društveno-humanističkih nauka, master na akademskim studijama, strukovnim studijama, specijalističkim akademskim studijama, specijalističkim strukovnim studijama, najmanje deset godina radnog iskustva, od kojih najmanje pet godina u struci i u delatnosti kulture kojom se JDP bavi, znanje stranog jezika i rada na računaru.

  Kandidat treba da bude državljanin Srbije i da nije osuđivan za krivična dela, a prilikom izbora kandidata ocenjivaće se i dopunska znanja i sposobnosti.

  UO JDP ima pravo da odbaci neblagovremene, nedopuštene, nerazumljive ili nepotpune prijave.

  Na čelu JDP od 2011. nalazi se glumica Tamara Vučković Manojlović. Ona je trogodišnji mandat v. d. direktora 2014. zamenila punim direktorskim statusom. JDP je osnovano 1947, a od 2006. je član Evropske pozorišne unije.

  Izvor: Danas

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE