Jedan brak 10.000 evra: Državljanin Srbije "nameštao" fiktivne brakove u Austriji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jedan brak 10.000 evra: Državljanin Srbije “nameštao” fiktivne brakove u Austriji

  Austrijska policija razbila je nakon duže istrage organizovanu grupu, predvođenu državljaninom Srbije, koja je posredovala u sklapanju fiktivnih brakova za građane sa Balkana, koji su na taj način dolazili do austrijske boravišne i radne dozvole, javila je agencija APA.

  Šef grupe, četrdesetdevetogodišnji državljanin Srbije osumnjičen je da je sa dvojicom saučesnika, državljanima Austrije, organizovao 27 fiktivnih brakova za građane iz Srbije, BiH i Kosova, koji su tako kao supružnici osobe iz EU sticali pravo boravka i rada u Austriji.

  Mlade su najčešće bile iz Mađarske, osumnjičeni su po braku uzimali u proseku 10.000 evra, a brakovi su uglavnom sklapani pred matičnim uredima u Srbiji, javila je APA.

  Osumnjičeni za petocifrenu sumu nisu posredovali samo u sklapanju fingiranih brakova, već su svojim klijentima obezbeđivali i potvrde o zaposlenju u fiktivnim firmama u Beču, što im je omogućavalo da dobiju boravišne i radne dozvole i uživaju austrijske socijalne beneficije.

  Policija je protiv osumnjičenih podnela ukupno 59 prijava koje se odnose na organizovano pomaganje u kršenju zakona o boravku stranaca, posredovanje u sklapanju lažnih brakova i falsifikovanje isprava.

  U istrazi je saslušano 48 osoba, a za još devet osoba raspisana je potraga, prenela je austrijska APA.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE