Jedan prolazak kroz Srbiju kao VINJETA za 10 dana - da li plaćamo najskuplju PUTARINU?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jedan prolazak kroz Srbiju kao VINJETA za 10 dana – da li plaćamo najskuplju PUTARINU?

  Putarina u Srbiji od danas je skuplja za 12 odsto, pa praktično jedan prolazak kroz Srbiju Koridorom 10, od Subotice do Preševa, košta skoro 2.000 dinara.

  Za to vreme, u većini obližnjih zemalja, koje su članice Evropske unije, za manje od tog iznosa mogu se voziti bez ograničenja tokom bar sedam dana.

  Prema podacima na sajtu AMSS, nedeljna vinjeta za korišćenje auto-puteva u Bugarskoj za putnička vozila iznosi 8 evra, dok je za ceo mesec 15 evra.

  Kroz Mađarsku se za 10 evra možete voziti 10 dana, dok su vam za 16 evra auto-putevi u toj zemlji dostupni ceo mesec.

  U susednoj Rumuniji, nedeljna vinjeta košta 5 evra, a mesečna duplo više, dok je u Austriji za 10 dana korišćenja potrebno izdvojiti 9 evra, a za 60 dana 26 evra.

  U Slovačkoj korišćenje 10 dana auto-puta košta isto toliko evra, a za ceo mesec će vam trebati 14 evra.

  Iako je resorna ministarka ranije najavljivala da će Srbija preći na naplatu pitarine vinjetama, od te ideje se odustalo, a ministarka često ističe da je sistem koji mi imamo najpravedniji jer se plaća onoliko koliko se koristi.

  Da li je to baš tako ako se ima u vidu da je jedna vožnja kroz Srbiju skuplje nego 10 dana kroz sve navedene zemlje, odgovorite sami.

  Ideja o vinjetama je očigledno za sada otišla u istoriju, ali se pojavila nova – da se plaća korišćenje i magistralnih puteva.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Komentari

  • Данко Б. Марин

   Плаћамо у свему најскупљу ГЛУПАРИНУ, јер смо глупсони који дозвољавају да нам биране глуперде владају и кроје глупаве животе!

  • Neksiko

   Prava cena za ovaj narod kome možeš da radiš šta hoćeš i koji je ostao bez trunke dostojanstva i hrabrosti da kaže - DOSTA! U stvari grešim, cena nije prava već preniska za ovaj narod. Litar goriva treba da bude 300 din.

  • jasna

   Uvek osim sveta, zato i propadamo. Zaobići će nas, ići će kroz Rumuniju i Bugarsku, a mi ćemo da "sviramo u prste". Slažem se sa dva prethodna komentara, gluposti i nesposobnosti na pretek, a mi i dalje to trpimo.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE