Jedan sastojak koji treba da dodate u kafu SVAKOGA JUTRA
Kafa je poput dobrog zagrljaja koji dan čini boljim. Brojni su dokazi koliko pozitivno ona utiče na naše zdravlje. Ipak i pored mnogih kvaliteta, kafa ima jedan nedostatak – nema hranljive materije. Pored svojih antioksidanata i vitamina B2, ovo piće je siromašno sa stanovišta nutritivnosti.
Upravo zbog toga kokosovo ulje stiže u pomoć. U kombinaciji sa sirovim kokos prahom i prirodnim zaslađivačem, ulje u suštini pretvara vašu šolju kafe u napitak prepun mikroelemenata koji povećava vašu energiju i može da utoli vašu glad, piše Mind body green.
Evo koji su sve zdravstveni benefiti ovog pića:
Omogućuje mikronutritijente
Kokos za ovo piće se dobija od ceđenog neobrađenog kokosa. Taj proces koji bolje nego tradicionalne tehnike obezbeđuje enzime i hranljive materije ploda. Prah koji se dobija zaista možemo nazvati super-hranom jer je bogat gvožđem, magnezijumom, bakrom, manganom, kalijumom, fosforom, cinkom i selenom. Ova namirnica veoma je delotvoran i edikasan antioksidant.
Poboljšava energiju
Ujutro pijemo kafu da bi nam pomogla da ustanemo iz kreveta. Pored toga što nas budi ona nam takođe može uneti mnogo nervoze i uznemirenosti u svakodnevicu. Kada unosite zasićene masti kao što je kokosovo ulje u kafu, umiruje se i smanjuje proces varenja kafeina i uklanjaju se njegovi neželjeni efekti. To je zato što je on bogat posebnim trigliceridima, masnim kiselinama koje se lako pretvaraju u energiju. Taj proces se u telu odvija veoma brzo. Dodavanjem kokosa dodatno se povećeva energija jer i on sam sadrži stimulanse.
Pruža osećaj sitosti
Mala studija je pokazala da oni koji imaju doručak pun triglicerida kasnije ne ručaju. Takođe, oni mnogo manje jedu. Odložena glad i smanjenje apetita mogu se dobiti i dodavanjem ove namirnice u kafu. Glad je tokom jutra znatno smanjena i manje se hrane unosi za ručak. Neka ova zdrava navika postane deo vaše svakodnevne rutine.
Evo kako da napravite savršenu kafu sa kokosom svakoga jutra:
Izblendirajte šoljicu ulja od kokosa, šoljicu kokosovog pudera i tri kašike prirodnog šećernog alkohola, dok sve ne postane kao smuti. Stavite sve u teglu, a zatim u frižider dok se smesa ne slegne. Svakoga jutra stavite po jednu kafenu kašiku u svoju kafu i mutite dok se ne rastopi.
Neka ovo bude savršen početak svakog vašeg dana.
[preporucene_vesti ids=“105011, 98580, 92555″]
Izvor: BIZLife
Foto: pixabay
Piše: D.G.