Jedini KRIMINAL KOJI CVETA u doba korone - ZELENAŠTVO

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jedini KRIMINAL KOJI CVETA u doba korone – ZELENAŠTVO

  U prvih šest meseci ove godine, što je vreme karantina zbog koronavirusa, stopa zelenaštva u Italiji je poraslo za skoro 10 odsto u odnosu na isti period prošle godine i to je jedini organizovani kriminal koji beleži porast u odnosu na prošlu godinu.

  Provale, krađe, razbojništva, iznuđivanje, ubistva…sve je to značajno smanjeno u ovih nekoliko meseci od kako se Italija i svet bore protiv COVID-19, izuzev potrebe za gotovinom, što mnoge ljude tera da se obrate zelenašima.

  Ovo je vreme kovid ekonomije, a to je sve ono što u vanrednoj situaciji omogućava enormno bogaćenje jednih, a i siromašenje većine. U vanrednim situacijama kontrola je slabija, pažnja vlasti i javnosti je usmerena na rešavanje hitnih problema, a organizovani kriminal ne propusta priliku da zaradi, piše “La Republika”.

  “Što više banke zatežu i komplikuju odobravanje kredita, to se ljudi u očaju lakše zadužuju kod zelenaša koji znaju da kada ljudima gori kuća, nema se za hleb ili je dete u pitanju, lako pristaju na sve uslove, pa i one koji će ih odvesti u propast”, konstatuje list.

  Izvor: Politika, Tanjug

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE