Jedna loša i jedna dobra vest iz Gugla - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Jedna loša i jedna dobra vest iz Gugla

  Kompanija Gugl uvela je novu promenu koja će otežati skidanje fotografija sa interneta. Naime, Gugl je sa rezultata pretraživanja uklonio dugme za pregled slika “View Image”, piše Nedeljnik.

  Posledica je to dogovora i potpisivanja ugovora s agencijom za fotografije “Getty Images” koja je ranije tužila Gugl jer su korisnici putem tog pretraživača mogli da dođu do njihovih fotografija bez posećivanja stranice agencije i bez plaćanja i potpisivanja izvora.

  Opcija “View Image” ili “otvori sliku” omogućavala je korisnicima da jednostavno dobiju URL fotografije koju žele videti a da ne moraju da posete stranicu na kojoj je fotografija objavljena.

  Ovo nije jedina promena u Guglu, ova kompanija nedavno je ušla u rat i sa “dosadnim” oglašivačima, odnosno sajtovima kod kojih postoje pop ap oglasi. Kompanija je aktivirala algoritam koji će donostiti odluku da li veb stranica koju posećujete ima ove “dosadne” oglase i automatskih ih sklanjati, uz ostavljanje mogućnosti da oglas pogledate, ako želite.

  Izvor: Nedeljnik

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE