Jedna od najboljih NASTAVNIKA SVETA i pobednica konkursa "Oni su heroji"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jedna od najboljih NASTAVNIKA SVETA i pobednica konkursa “Oni su heroji”

  Gotovo od samog početka, 2020. godina nas suočava sa svakodnevnim iznenađenjima na globalnom nivou. Nažalost, negativnim. Ipak, neupitna je činjenica da su ovakve okolnosti izdvojile najhrabrije među nama, one koji, i pored svih opasnosti pokazuju hrabrost i snagu, pomažući drugima.

  Ovakvih heroja ima u svakom društvenom segmentu života, a u želji da se istaknu najbolji među njima, Delegacija Evropske unije je u partnerstvu sa Er Srbijom sprovela konkurs pod nazivom „Oni su heroji“.

  Zahvaljujući partneru Delegacije EU na ovom projektu, Er Srbiji, 15 heroja sa najvećim brojem glasova dobiće po dve avio karte za putovanje u bilo koju zemlju EU.

  “Uzmi šta ti treba, podeli ono što imaš”

  Još jedna prosvetna radnica pobednica je konkursa “Oni su heroji” sa više od 31.000 glasova podrške.

  Osim što je dobila titulu heroja pandemije, učiteljica Željana Radojičić Lukić ima i titulu jedne od najboljih nastavnika sveta, koju je stekla tima što je ušla u izbor od 50 najboljih nastavnika iz celog sveta, i učiteljski ambasador-učitelj Varki fondacije i “Global Teacher Award”.

  Onog trenutka kada je proglašeno vanredno stanje, Željana je oformila Fejsbuk grupu “Nastavnička mreža tokom pandemije” i na taj način umrežila nastavnike celog regiona zapadnog Balkana.

  Pošlo joj je za rukom da tokom samo 24 časa okupi 40 administratora za tu grupu, od kojih su većina najbolji nastavnici prostora bivše Jugoslavije.

  Željanin cilj je bio da umreži nastavnike regiona, da ih ohrabri da jedni drugima budu podrška, a ostvaren je tako što su kreirali najveću bazu digitalnih obrazovnih materijala po principu: “Uzmi šta ti treba, podeli ono što imaš”.

  Već nakon tri nedelje nakon formiranja, grupa je umrežila preko 270.00 nastavnika Zapadnog Balkana koji su nesebično podelili više od 3.000 digitalnih obrazovnih materijala sa svim nastavnicima regiona.

  “Željanina grupa entuzijasta”, kako je prepoznaju u javnosti, ubrzo je postala servis nastavnika zapadnog Balkana.

  Grupa je istovremeno postala i učionica, zbornica, biblioteka, pozorište, bioskop.

  Neretko je grupa bivala i ispovedaonica, pa je Željana promišljala i kako da pruže psihološku potrebu jedni drugima i kako da zdravi sačekaju novu školsku godinu.

   

  Izvor: BIZlife

  Foto: Oni su heroji

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE