Jedna od najvećih avio-kompanija OTPUŠTA čak 36.000 radnika

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jedna od najvećih avio-kompanija OTPUŠTA čak 36.000 radnika

  Avio-kompanija Junajted Erlajns (United Airlines) najavila je otpuštanje do 36.000 radnika zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa.

  To predstavlja gotovo polovinu ukupne radne snage kompanije u Sjedinjenim Državama, odnosno trećinu ukupne radne snage (95.000 radnika).

  „Tokom ove krize, bili smo iskreni i direktni sa vama o našoj potrebi da prilagodimo obim naše radne snage koji bi odgovarao trenutnim potrebama“, rečeno je.

  Avio-prevoznik je najavio da očekuje pad prometa putnika u julu od 75% u odnosu na isti mesec prošle godine.

  Kompanija je takođe saopštila da neće svi koji dobiju pismo upozorenja definitivno ostati bez posla, kao i da konačni broj zavisi od oporavka posla i toga koliko će radnika prihvatiti ponude o otkazu i privremenom odmoru.

  “Naš osnovni cilj tokom ove krize bio je osiguramo da kompanija u poslovi povezani sa njom budu ovde i kada putnici ponovo budu leteli“, kaže Junajted Erlajns.

  Američka vlada ponudila je 50 milijardi dolara za podršku avio-industriji uz uslov da bude otpuštanja radnika ili smanjenja plata do 30. septembra.

  Junajted Erlajns dobija 5 milijardi dolara tih sredstava i poštovaće dogovorene uslove do 1. oktobra, saopšteno je.

  Ovo je prva od najvećih američkih avio-kompanija koja je izašla i jasno rekla “bićemo mnogo manja avio-kompanija nakon što sve ovo završi“.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE