Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Jedna od NAJVEĆIH čeličana otpušta 3.000 ljudi

Indijski konglomerat i jedan od najvećih proizvođača čelika Tata Stil u Evropi planira da otpusti 3.000 radnika.

Time će oko dve trećine zaposlenika u administraciji ostati bez svojih radnih mesta, stoji u saopštenju kompanije.

Najava je usledila nakon blokade dugo najavljivane saradnje o zajedničkom nastupu na tržište, nemačkog TajsenKrupa i Tata Stila.

Ovom odlukom želimo da ojačamo naš položaj na evropskom tržištu. U budućnosti planiramo niz promena u našoj poslovnoj strategiji kako bismo smanjili troškove i povećali efikasnost, izjavio je izvršni direktor Tata Stila u Evropi Henrik Adam.

Kako navodi BBC, indijski konglomerat za sada nema nameru smanjivanja broja zaposlenih u proizvodnji kao ni gašenja postojećih pogona.

Kompanija se već duže vreme bori sa sve gorim uslovima na tržištu zbog čega su odlučili da sve napore ulože u povećanje prodaje proizvoda veće vrednosti, unapređenje efikasnosti i smanjenje troškova radnika.

Naime, Tata Stil na globalnoj nivou zapošljava oko 20.000 ljudi, a u junu su pokrenuli program transformacije kako bi ojačali poslovanje na evropskom tržištu.

Inače, evropski proizvođači čelika za probleme na tržištu u velikoj meri krive Kinu, za koju smatraju da ima preveliku proizvodnju s kojom se ostale zemlje ne mogu nositi.

Izvor: Novac.hr

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE