Jedna od prilika za razvoj domaće proizvodnje u Srbiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jedna od prilika za razvoj domaće proizvodnje u Srbiji

  Povodom pokretanja projekta “dm inkubator”, koji će srpskim proizvođačima omogućiti da razviju svoj proizvod i plasiraju ga na domaće tržište kroz lanac dm prodavnica, održana je tribina u Skupštini Beograda kako bi se zainteresovani proizvođači upoznali sa detaljima projekta.

  Učešćem u tom projektu, koji se realizuje u saradnji sa USAID Projektom za konkurentnu privredu, Razvojnom agencijom Srbije (RAS) i Nacionalnim udruženjem za razvoj organske proizvodnje Serbia Organica, proizvođači iz segmenta hrane, dodataka prehrani ili kozmetike, odnosno proizvoda za negu i lepotu, stiču mogućnost da svoj proizvod na predstave na domaćem i potencijalno evropskim tržištima.

  Kako je za BIZLife rekao rukovodilac sektora nabavke i marketinga, sektora logistike, prokurista, dm drogerie markt, Predrag Petrović ideja je bila da pokažu svim preduzetnicima da imaju šansu i mogućnost da naprave nove proizvode kojima će da postignu još veće uspehe i to na više nivoa.

  “Proizvođači će dobiti mogućnost da plasiraju domaće proizvode u trgovinskom lancu na još bolji način, trgovinski lanac će na polici dobiti vrlo kvalitetne proizvode a kupci će imati još veći izbor srpskih proizvoda i to po dobrim, povoljnim cenama”, istakao je Petrović.

  Kako je rekao, sada žele da vide šta je potencijal tih uslova koje su dali, a koji su “veoma široki”.

  “Treba biti kreativan i malo znatiželjan i videti šta se dešava na drugim tržištima i smisliti kako iskoristiti onlajn platforme koje šalju more informacija i videti šta je to što treba Srbiji”, kazao je Petrović i dodao da je cilj da ove godine “iznedre” minimum 20, a potencijalno i sto proizvoda koji će biti kvalitetni.

  Vršilac dužnosti direktora Razvojne agencije Srbije (RAS) Radoš Gazdić rekao je da je taj projekat jedan od načina poboljšanja ekonomskog stanja u državi kao i jedan od modela podrške malim i srednjim preduzećima.

  “Ovaj projekat je izuzetan primer kako takva saradnja može da funkcioniše. Svi će imati koristi”, ocenio je Gazdić.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  Piše: T. K.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE