Jedva preživeo: Lečio se od KORONE pa mu stigao račun od 1,1 milion USD

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jedva preživeo: Lečio se od KORONE pa mu stigao račun od 1,1 milion USD

  Sedamdesetogodišnji Amerikanac koji je zamalo umro od koronavirusa dobio je šokantno visoki račun od 1,1 milion dolara za troškove bolničkog lečenja, piše The Seattle Times.

  Majkl Flor primljen je u bolnicu u Sijetlu 4. marta i ostao tamo 62 dana. U jednom trenutku bio je toliko blizu smrti da su mu sestre držale telefon kako bi se mogao oprostiti sa svojom ženom i decom.

  Ipak, oporavio se i otpušten je iz bolnice 5. maja, na radost lekara i medicinskih sestara koji su brinuli o njemu njega – da bi naposletku dobio račun na 181 stranici koji iznosi 1.122.501,04 dolara, rekao je novinama.

  To uključuje 9.736 dolara za sobu na intenzivnoj nezi po danu, blizu 409.000 dolara za pretvaranje sobe u sterilni prostor na 42 dana, 82.000 za korišćenje respiratora na 29 dana i gotovo 100.000 za dva dana kada je bio životno ugrožen.

  Na sreću, Flora pokriva Medicare, vladin program osiguranja za starije, i neće morati da plaća troškove lečenja, objavio je u Times.

  Međutim, u zemlji u kojoj je zdravstveni sistem jedan od najskupljih u svijetu – i pomisao da se učini dostupnim svima ostaje uvelike kontroverzan – rekao je da se oseća “krivim” znajući da će poreski obveznici podneti veći deo troška.

  “Spas moga života koštao je milion dolara i naravno da je to dobro utrošen novac…Ali, znam da sam možda ja jedini koji će to reći, navodi Times.

  Flor se ovih dana uspešno oporavlja u svojoj kući u Sijetlu. Zaradio je šaljivi nadimak “čudo od deteta”, a sada bi mogao da dobije i još jedan – “dete od milion dolara”.

  Kada je dobio račun za svoju bolničku odiseju, srce mu je skoro stalo. Pogledao je napisanu cifru i glasno opsovao.

  Njegova supruga se seća dana kada joj je rekao: “Moraš me izvući odavde. Ne možemo sebi ovo da priuštimo.”

  Kongres je odobrio gigantski plan u svrhu održavanja američke ekonomije tokom koronavirusa koji uključuje budžet od 100 miliona dolara za kompenzaciju bolnicama i privatnim osiguravajućim kompanijama koje su lečile pacijente od COVID-19.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: SEEbiz, RTS, BIZLife

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE