Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jeftino i brzo rešenje za nedeljni ručak

    Zamislite situaciju: Nakon naporne radne nedelje, odlučili te da vikend provedete opuštajući se. Na pamet vam ne pada da provodite sate kuvajući, već se odlučujete za bržu varijantu – nešto od gotovih jela ili ostataka ručka od protekle nedelje. Međutim… Javljate se na telefon da biste sa drugog kraja čuli glas rođake iz Valjeva koja je baš danas odlučila da vas poseti. A nijedna rođačka poseta se ne završava bez ručka i poslednje što želite je da vas neko okarakteriše kao lošeg domaćina.

    Nedeljni ručak može izgledati kao da ste ga pripremali satima i sa puno pažnje i, suprotno uvreženom mišljenju, ne mora koštati čitavo bogatstvo. Za vas smo spremili nekoliko jeftinijih rešenja za ovakve neprijatne situacije.

    via GIPHY

    Ako ne želite da vam koža i kosa mirišu na ručak, a da boravak u kuhinji od vas učini da izgledate kao da ste bili u gurmanskoj sauni, onda je za vas najbolje rešenje pohovana piletina sa krompirićima.

    Kako biste se što manje umorili i uprljali u mesari možete zatražiti da vam pileće filee iseku na tanke šnicle. Poh spremate kao i obično: šnicle uvaljate u brašno, potom u jaja i prezle. Sada je vreme za trik: u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje stavite tako pripremljeno meso i pecite u rerni na 220˚ dok ne porumeni. Krompiriće možete peći sa njima, ili zasebno, a u rerni uvek možete peći i pomfrit koji će biti bolji za zdravlje (jer će vam biti potrebne svega dve – tri kapjice ulja), a i sudove ćete brže oprati. Sve ovo vas može koštati do 700 dinara.

    BeogradAko ne želite da spremate piletinu, onda su šampinjoni prava namirnica za vas. Gulaš od šampinjona je izuzetno lako napraviti. Za to vam je potreban jedan crni luk, 150 ml paradajz soka, 400 gr šampinjona, jedna kašičica aleve paprike i jedna kašičica karija.

    pečurke, pixabayNa početku je potrebno da na ulju izdinstate luk, a kada on poprimi staklastu boju vreme je za dodavanje šampinjona. Ova dva sastojka je potrebno dinstati oko 5 minuta, a nakon dinstanja se dodaje paradajz sok i začini. Kada se sve to izdinsta (za to vam je potrebno desetak minuta) paprikaš je gotov. Ovo jelo se može služiti sa krompir pireom, a izgleda kao da je izašlo iz restorana. Sve ovo će vas koštati oko 500 dinara.

    Za desert možete napraviti puding i smestiti ga u fine posudice. Kako bi on izgledao „bogatije“ na njega možete staviti šlag i komadiće voća ili rendane čokolade. Ovaj dezert za četiri osobe košta oko 250 dinara.

    pudding- pixabayKada gosti odu zadovoljni, a vi ostanete odmorni moći ćete da se zahvalite svom BIZLife timu.

    Izvor: BIZLife

    Foto: Pixabay

    Piše: A. M.

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE