Još jedan bajkoviti grad u Italiji prodaje kuće za 1€, uslova skoro i da nema!

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Još jedan bajkoviti grad u Italiji prodaje kuće za 1€, uslova skoro i da nema!

  Još jedan bajkoviti italijanski grad prodaje kuće za 1 evro kako bi privukao kupce koji su spremni da zarone duboko u renoviranje.

  Gradić Bisaccia, koji se nalazi u južnoj italijanskoj pokrajini Kampanji, na oko 130 kilometara od Napulja, na prodaju daje 90 kuća za 1 evro.

  U Bisaccii, gradiću duboko pogođenom emigraciom i nizom zemljotresa od kojih se poslednji dogodio 1980. godine, raspored domova je takav da na njihovoj obnovi svi moraju zajedno da rade.

  “Ovde se suočavamo sa veoma posebnom situacijom. Napušteno područje širi se najstarijim delom sela gde su napuštene kuće bukvalno nagomilane jedna pored druge duž istih puteva, a neka čak imaju i zajednički ulaz”, izjavio je zamenik gradonačelnika grada Frančesko Tartaglia.

  “Zbog toga pozivamo porodice, grupe prijatelja, rođaka, ljude koji se poznaju ili investitore da udruže snage. Ohrabrujemo ih da kupuju više od jedne kuće kako bi im udahnuli novi život”, dodaje Tartaglia.

  Ovo nije prvi put da je jedan grad u Italiji preplavio tržište kućama od 1 dolara, nadajući se da će oživeti zajednice u kojima se nalaze. Neki su čak ponudili labava ograničenja i poreske olakšice kako bi stimulisali ljude da ih kupe.

  Iako će novi vlasnici domova u Bisaccii morati sami da renoviraju dotrajale domove, neće morati da navedu visinu ulaganja ili vremenski okvir, što je uobičajeni zahtev u prethodnim sličnim ponudama kuća u drugim italijanskim gradovima.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE