Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Još SUMORNIJA prognoza evropskih avioprevoznika

Avioprevoznici izmenili su ionako sumornu prognozu putničkog saobraćaja u Evropi u ovoj godini zbog kontinuiranih ograničenja putovanja i straha od novog talasa COVID-19, koji prigušuju mogućnost oporavka sektora.

Broj putnika u evropskom aviosaobraćaju smanjiće se ove godine 60 posto, procenjuju u Međunarodnom udruženju za vazdušni saobraćaj (IATA).

To će dovesti u opasnost oko sedam miliona radnih mesta u vazduhoplovnom i turističkom sektoru, dodaju.

U junu je IATA procijenila da će potražnja za avioprevozom putnika u Evropi ove godine pasti više od 50 posto, što će uticati na šest do sedam miliona radnih mesta.

Upozorenje IATA vremenski se poklopilo s razmatranjima evropskih država o uvođenju novih ograničenja kako bi se izolovala nova žarišta virusa. Neke su zemlje već preduzele konkretne korake.

Evropski letovi i putnički promet porasli su proteklih sedmica, ali oporavak je i dalje slabiji nego što su avioprevoznici očekivali u ključnoj letnjoj sezoni.

Ponovno uvođenje karantina u Velikoj Britaniji u julu za građane koji se vraćaju iz Španije nanelo je težak i simboličan udarac nadama o letnjem oporavku. Od tada, niz zemalja je uvelo nova ograničenja, uključujući Norvešku.

Izvor: SEEbiz

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE