Još uvek bez odgovora na pitanje - zašto je zatvorena fabrika Nutele?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Još uvek bez odgovora na pitanje – zašto je zatvorena fabrika Nutele?

  Uprkos insistiranju medija, Ferero još nije objavio informaciju šta je kompaniju nateralo da zaustavi proizvodnju nutele u svojoj najvećoj fabrici u Francuskoj.

  Portparol te kompanije odbio je da govori o detaljima, a prema šturim informacijama, pogoni za proizvodnju stali su zbog “uočenog problema sa kvalitetom”, preneo je B92.

  “Privremeno smo zatvorili fabriku zbog dodatnih mera opreza, imamo dovoljno zaliha da zadovoljimo potrebe tržišta. Potvrđujemo da na tržištu nema “pogođenih” proizvoda”, navode u kompaniji.

  Iako “Ferero” upravlja nad 23 pogona na pet kontinenata, francuska fabrika je izuzetno važna za njihovo poslovanje. U njoj se, kako prenose mediji, dnevno proizvede 600.000 teglica popularnog čokoladnog krema s lešnicima, što je četvrtina ukupne proizvodnje.

  Britanski mediji dodatno insistiraju da priča dobije epilog. Pitaju se zbog čega se italijanska kompanija odlučila na ovaj potez samo dve nedelje pre održavanja Dana palačinki (5. mart), kada prodaja u Velikoj Britaniji, po priznanju “Ferera” iz 2017, poraste i 30 procenata. Evropska tržišta, uključujući Veliku Britaniju, Njemačku i Poljsku, zaslužna su za rast kompanije, ali Francuzi troše više “nutele” nego bilo koja druga nacija.

  Izvor: B92/Politika

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE