Jumko - tekstilna industrija koja opstaje uz pomoć Vojske Srbije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jumko – tekstilna industrija koja opstaje uz pomoć Vojske Srbije

  Kompanija koja je bila svojevremeno najveći srpski tekstilni brend poslednjih godina svoju proizvodnju je preusmerila sa modne u namensku industriju, pišu Večernje novosti.

  Poslovi koji su uz pomoć države dogovoreni prvenstveno sa vojskom i policijom, pokrenuli su gotovo ugašene mašine, a u prazne pogone vratili su se tekstilci koji su sve svoje umeće primenili za šivenje namenske opreme.

  Prema podacima Ministarstva odbrane, od jula prošle godine Vojska je od „Jumka“ naručila robu u vrednosti većoj od 1,1 milijarde dinara.

  Jumko je proslavio 58. rođendan, a tim povodom kompanija se pohvalila time da su u prethodnoj godini otvorena dva nova pogona u Bujanovcu i Vranjskoj Banji, što je donelo ukupno 150 novih radnih mesta.

  Trenutno je u kompaniji zaposleno 1.600 ljudi. Prema rečima direktora kompanije Branislava Trajkovića, prosečna plata radnika koji radi u proizvodnji je 250 evra.
  Prošle godine zahvaljujući namenskoj proizvodnji tekstilni proizvodi „Jumka“ sa etiketom “mejd in Srbija”, izvezeni su u Nemačku, Veliku Britaniju, Rusiju, kao i u bivše jugoslovenske republike.

  Izvor: Večernje novosti

  Foto: Beta

  Piše: B.M.

  What's your reaction?

  Komentari

  • Baki 55

   Ako je prosečna plata 250€ znači da šivači, kojih je najviše zarađuju manje od 200€. To je uspeh kojim ae treba hvaliti? Sramota! Još pompezno Jumko-namenska, državna firma!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE