Jura SMANJUJE proizvodnju na 40 posto

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jura SMANJUJE proizvodnju na 40 posto

  U fabrici Jura u Rači u sredu će biti nastavljena proizvodnja, ali u smanjenom kapacitetu od 40 odsto i uz angažovanje manjeg broja radnika, rečeno je za agenciju Beta u sindikatu Nezavisnost.

  Od 1.200 radnika biće angažovano 420 i to 220 u prvoj i 200 radnika u drugoj smeni, a ovakav način rada važiće do kraja naredne sedmice.

  Prema rečima predsednika sindikata Saše Markovića, smanjenje broja angažovanih radnika u vreme vanrednog stanja deo je mera koje je Jura prihvatila posle razgovora menadžmenta sa predstavnicima opštinskog kriznog štaba, sindikata i saveta radnika.

  Marković kaže da su utvrđeni i uslovi za obavljanje organizovanog prevoza radnika do fabrike kao i na radnom mestu posle posete epidemiologa Instituta za javno zdravlje fabrici u Rači.

  U autobusima koji prevoze radnike biće najviše njih 20. Maske i rukavice su obavezne za radnike od ulaska u autobus kao i na radnom mestu.

  Na ulazu i izlazu iz fabrike biće postavljene dezinfekcione barijere, radnici će prilikom kretanja morati da drže propisanu distancu, o čemu će brinuti zaduženi iz kompanije.

  Marković je rekao da će u proizvodnji raditi svaka druga traka, a broj radnika na traci biće prepolovljen u odnosu na dosadašnji.

  Prema njegovim rečima, oni koji ne rade biće na plaćenom odsustvu, a pošto svi u proizvodnji primaju minimalac, neće biti umanjenja zarada sem za iznos bonusa i toplog obroka.

  Marković je rekao i da ima saznanja da jedan broj radnika ne želi da radi u vreme povećanog rizika od širenja koronavirusa, te su otvorili bolovanje.

  Radnici Jure u Rači su odbili da rade i tražili su da kompanija reši problem angažovanja u proizvodnji u vreme vanrednog stanja zbog opasnosti od širenja zaraze korona virusom.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE